Kayısı, Erik, Nektarinli Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,56/5 Toplam: 6.826 Oy
view 72.878
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kayısı, Erik, Nektarinli Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu kekin içinde yok yok! Kayısı, erik, nektarin ve daha neler neler. Eğer tercihiniz her zaman meyveli keklerden yanaysa, bu tarifimizi klasikleriniz arasına almanızda yarar var.

 

Kayısı, Erik, Nektarinli Kek Yapımı:

1. Fırını önceden 350 derecede ısıtın.
2. Meyve zenginleştirme için: kürekle donatılmış bir hazneli mikserin kabında tereyağı, akçaağaç şurubu, koyu rom, açık kahverengi şeker, vanilya özü ve tuz birleştirmek üzere karıştırın.
3. Kek kalıplarına veya üç adet 12’li muffin kalıbına pişirme spreyini sıkın.
4. Eğer kek kalıbı kullanıyorsanız, kalıbın dibine parşömen kağıdı döşeyin ve pişirme spreyi sıkın.
5. Meyve koyulaştırıcının içeriğini kek kalıpları veya muffin kalıpları arasında eşit bir şekilde dağıtın ve spatula ile yayarak düzleştirin.
6. Meyveyi dilimleyin. İçeriden başlayarak ve dışa doğru çalışarak meyve takozlarını bir yelpaze biçiminde düzenleyin.
7. Kek başına 2 ile 3 meyve takozu düşecek şekilde meyve koyulaştırıcının üzerinde dairesel bir şablon oluşturun.
8. Eğer mini tersyüz kekler yapılıyorsa, muffin kalıbı başına bir dairesel dilim düşmek üzere meyveyi dairesel,1/4 inchlik kalınlıkta olmak üzere çapraz kesitli olarak olarak dilimleyiniz.
9. Ayrıca, ince kütük ve dilimleri mini tersyüz kekler için kullanarak dekoratif bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.
10. Orta boy bir kap içinde, un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin, bir kenara koyun.
11. Kürekle donatılmış bir elektrikli mikserin kabının içinde, tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelene kadar, kabın kenarlarından aşağıya doğru 3-4 dakika çırpın.
12. Sonra bir kez yumurtalar ile ve ardından vanilya içinde çırpın.
13. Düşük hızlı mikserle un karışımını üç bölüm halinde ekleyin, her un ekleme işleminden sonra süt ekleyin, her katma işleminden sonra iyice karışıncaya kadar çırpınız.
14. Tereyağını hazırlanan kalıplar arasında paylaştırın ve düzleştirici bir spatula ile yayın.
15. Kekler kızıl kahverengi oluncaya kadar kalıpları çevirerek pişirin, kek test çubuğunu ortalarından sokun temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin.
16. Pişirme süresi 6 inch’lik kekler için 35 -40 dakika ve mini tersyüz kekler için ise 20-25 dakikadır.
17. Kek kalıplarını minimum 20 dakika olmak üzere 30 dakika soğumaları için tel rafa aktarın.
18. Küçük bir düzeltme spatulası veya meyve bıçağı ile keki yan tarafından gevşetin.
19. Keki bir fırın tepsisi üzerine konmuş raf üzerinde ters çevirin ve eğer gerekiyorsa parşömen kağıdını soyarak çıkarın.
20. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER