MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısı, Erik, Nektarinli Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bu kekin içinde yok yok! Kayısı, erik, nektarin ve daha neler neler. Eğer tercihiniz her zaman meyveli keklerden yanaysa, bu tarifimizi klasikleriniz arasına almanızda yarar var.

 


Kayısı, Erik, Nektarinli Kek Tarifi
MALZEMELER
  • Meyve koyulaştırıcı için;
  • -tuzsuz-tereyağı

    1 su bardağı oda sıcaklığında
  • akçaağaç şurubu

    3 yemek kaşığı
  • rom

    1 çay kaşığı koyu
  • kahverengi şeker

    2 bardak açık
  • -vanilya- ekstresi

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı rafine edilmemiş
  • süt

    1 ½ su bardağı
  • -nektarin- -erik- -kayısı-

    2 ½ kilo yaklaşık 10 ila 15 adet
  • un

    1 ½ su bardağı çok amaçlı
  • kek unu

    1 ½ su bardağı
  • kabartma tozu

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • tuzsuz tereyağı

    1 su bardağı (2 çubuk)
  • toz şeker

    1 ¾ su bardağı
  • yumurta

    4 büyük
  • -vanilya- ekstresi

    2 çay kaşığı saf
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırını önceden 350 derecede ısıtın.

  • 2. Adım

    Meyve zenginleştirme için: kürekle donatılmış bir hazneli mikserin kabında tereyağı, akçaağaç şurubu, koyu rom, açık kahverengi şeker, vanilya özü ve tuz birleştirmek üzere karıştırın.

  • 3. Adım

    Kek kalıplarına veya üç adet 12’li muffin kalıbına pişirme spreyini sıkın.

  • 4. Adım

    Eğer kek kalıbı kullanıyorsanız, kalıbın dibine parşömen kağıdı döşeyin ve pişirme spreyi sıkın.

  • 5. Adım

    Meyve koyulaştırıcının içeriğini kek kalıpları veya muffin kalıpları arasında eşit bir şekilde dağıtın ve spatula ile yayarak düzleştirin.

  • 6. Adım

    Meyveyi dilimleyin. İçeriden başlayarak ve dışa doğru çalışarak meyve takozlarını bir yelpaze biçiminde düzenleyin.

  • 7. Adım

    Kek başına 2 ile 3 meyve takozu düşecek şekilde meyve koyulaştırıcının üzerinde dairesel bir şablon oluşturun.

  • 8. Adım

    Eğer mini tersyüz kekler yapılıyorsa, muffin kalıbı başına bir dairesel dilim düşmek üzere meyveyi dairesel,1/4 inchlik kalınlıkta olmak üzere çapraz kesitli olarak olarak dilimleyiniz.

  • 9. Adım

    Ayrıca, ince kütük ve dilimleri mini tersyüz kekler için kullanarak dekoratif bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

  • 10. Adım

    Orta boy bir kap içinde, un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin, bir kenara koyun.

  • 11. Adım

    Kürekle donatılmış bir elektrikli mikserin kabının içinde, tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelene kadar, kabın kenarlarından aşağıya doğru 3-4 dakika çırpın.

  • 12. Adım

    Sonra bir kez yumurtalar ile ve ardından vanilya içinde çırpın.

  • 13. Adım

    Düşük hızlı mikserle un karışımını üç bölüm halinde ekleyin, her un ekleme işleminden sonra süt ekleyin, her katma işleminden sonra iyice karışıncaya kadar çırpınız.

  • 14. Adım

    Tereyağını hazırlanan kalıplar arasında paylaştırın ve düzleştirici bir spatula ile yayın.

  • 15. Adım

    Kekler kızıl kahverengi oluncaya kadar kalıpları çevirerek pişirin, kek test çubuğunu ortalarından sokun temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin.

  • 16. Adım

    Pişirme süresi 6 inch’lik kekler için 35 -40 dakika ve mini tersyüz kekler için ise 20-25 dakikadır.

  • 17. Adım

    Kek kalıplarını minimum 20 dakika olmak üzere 30 dakika soğumaları için tel rafa aktarın.

  • 18. Adım

    Küçük bir düzeltme spatulası veya meyve bıçağı ile keki yan tarafından gevşetin.

  • 19. Adım

    Keki bir fırın tepsisi üzerine konmuş raf üzerinde ters çevirin ve eğer gerekiyorsa parşömen kağıdını soyarak çıkarın.