Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,16/5 Toplam: 5.826 Oy
view 56.004
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Badem içi, kuru üzüm ve kuru kayısı ile harmanlanan nefis bir kayısı hoşafına ne dersiniz? Farklı tarifler için, MigrosTV’ye buyurun!

Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Yapımı:

1. Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün.
2. Kayısıları dörde bölün.
3. Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması için oda ısısında 4-5 saat bekletin.
4.  Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın.
5. Toz şeker ilave edip karıştırın.
6. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
7. Ocaktan alıp soğutun. Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun.
8. Hoşaf soğuyunca servis kâselerine paylaştırın.
9. Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER