Badem içi, kuru üzüm ve kuru kayısı ile harmanlanan nefis bir kayısı hoşafına ne dersiniz? Farklı tarifler için, MigrosTV’ye buyurun!
Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Yapımı:
2. Kayısıları dörde bölün.
3. Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması için oda ısısında 4-5 saat bekletin.
4. Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın.
5. Toz şeker ilave edip karıştırın.
6. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
7. Ocaktan alıp soğutun. Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun.
8. Hoşaf soğuyunca servis kâselerine paylaştırın.
9. Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın.