Kayısı Marmelatı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 1 Oy
view 3.008
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Kayısı Marmelatı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

En leziz marmelat tarifleri MigrosTV’de. Meyvelerin en tatlısı, altın kayısıları; leziz marmelatlara dönüştürdük. Böylece mevsim süresince değil, tüm sene boyunca kayısının tadına varabilirsiniz. Siz de pratik tarifler, reçel ve marmelat hazırlama önerileri için MigrosTV’yi takip edin.

Püf noktası:

Ortadan ikiye ayırdığınız kayısıları öncelikle toz şeker ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.

Şekerle birlikte kaynamakta olan kayısıların taşmaması için tencere üzerine bir adet tahta kaşık bırakın.

Pişirme önerisi:

Limon tuzu yerine 1 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu kullanabilirsiniz.

Kayısı Marmelatı Yapımı:

1. Bol suda yıkadığınız kayısıların fazla suyunu süzdürün.
2. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları derin bir tencereye alın. Toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Kıvam alıp kabuklarından ayrılmaya başlayan kayısıları blender yardımıyla püre haline getirin.
4. Son olarak tereyağı ve limon tuzu ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
5. Ev yapımı marmelatı uzun süre saklamak istiyorsanız; temiz ve kuru, kapağı sıkıca kapanan bir kavanoza alıp oda sıcaklığında beklettikten sonra ısı ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edin. Aksi takdirde buzdolabında bekletip hızlı bir şekilde tüketin.

EN ÇOK İZLENENLER