MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısı Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Önce en sevilen kırmızılar ile nefis reçeller yaptık; kiraz ve çilek. Şimdi gelin reçelimiz biraz renk değiştirsin! Mesela kayısı reçeline ne dersiniz? Tarifi şimdi burada sizi bekliyor!



              
Kayısı Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • kayısı

    1 kg
  • şeker

    3 su bardağı
  • limon

    Yarım (Suyu)
  • tane karanfil

    7-8 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın.

  • 2. Adım

     Üzerine şekeri yayın. Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın. 4. Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin. 5. Daha sonra tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın.  6. Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki köpükleri alın. 7. Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın. 8. Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın. 9. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.

  • 4. Adım

     Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin.

  • 5. Adım

    Daha sonra tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın. 

  • 6. Adım

    Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki köpükleri alın.

  • 7. Adım

    Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın.

  • 8. Adım

     Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın.