Kayısı Reçeli Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,30/5 Toplam: 6.060 Oy
view 40.242
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Kayısı Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Önce en sevilen kırmızılar ile nefis reçeller yaptık; kiraz ve çilek. Şimdi gelin reçelimiz biraz renk değiştirsin! Mesela kayısı reçeline ne dersiniz? Tarifi şimdi burada sizi bekliyor!

Kayısı Reçeli Yapımı:

1. Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın.
2.  Üzerine şekeri yayın. Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın.
4.  Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin.
5. Daha sonra tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın. 
6. Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki köpükleri alın.
7. Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın.
8.  Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın.
9. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.
.

EN ÇOK İZLENENLER