Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,74/5 Toplam: 5.800 Oy
view 55.793
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Meyve ile eti bir arada düşünmüş müydünüz hiç? Bakın ne yaptık; önce kayısılarımızı aldık, sonra tavuğumuzun içine kattık ve son olarak da üzerine hardal sos dökerek damaklarda unutulmaz  bir iz bıraktık. Soslu tavuk sevenler, bir de hardal soslu deneyin! İyi et Migros’ta, nefis tarif MigrosTV’de!

iyi-tavuk

Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Yapımı:

1. Fırını önceden 425 derecede ısıtın.
2. Butları yıkayın; iyice kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
3. Tuz ve karabiberini serpin; bir kenara koyun.
4. Bal, hardal ve reçeli kısık ateşte küçük bir tencerede kaynatın.
5. Ateşi iyice kısın; kıvama gelene kadar ve yarıya inene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
6. Kayısı karışımını butların üzerine kaşığın arkasıyla eşit bir şekilde yayarak dökün.
7. Tavuğa çatal batırdığınızda suyu çıkana kadar, her on dakika da bir yemeğin sosunu üzerine gezdirerek yaklaşık 30 dakika pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER