Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 5.619 Oy
view 58.381
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kaymaklı Bulgur Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bulguru aldık içine pilav kondurduk biz bir yemek tutturduk, çektik size duyurduk. Manili ve manidar konuştuğumuza bakmayın. Leziz tarif karşısında dile geldik!

MigrosTV’de birbirinden leziz yemek tarifleri sizi bekliyor. Patlıcan oturtma, gül böreği ve taze fasulyeyi bekletmeye gelmez, acele edin!

Kaymaklı Bulgur Pilavı Yapımı:

1. Yeşil mercimek yıkanıp haşlanır.
2. Soğan ve biber küp küp doğranır ve sıvı yağda kavrulur.
3. Üzerine bulgur eklenip biraz daha kavrulur, mercimekler de eklenir ve üzerine iki bardak sıcak su ve tuz eklenir.
4. Kaynamaya başladıktan sonra, altı kısılarak içi çekene kadar pişirilir.
5. Bir tavada kaymak eriyene kadar kızdırılır.
6. İyice köpürtülür, üzerindeki köpükler alınmaz.
7. Altı kapatılıp nane, pul biber, karabiber eklenir.
8. Pişmekte olan pilavın üzerine gezdirilir ve demlenmeye bırakılır.

EN ÇOK İZLENENLER