Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kreması ile şerbeti dengeleyen harika kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi MigrosTV’de!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak kekini hazırlayın ve bunun için bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın.
2. Ardından diğer malzemelerini ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili bir kabına ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın.
3. Ardından şerbeti için bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyip yavaş yavaş eritin ve şeker tamamen eriyip koyu renk alınca suyu ekleyin.
4. Suyu ekleyince şeker katılaşacak fakat siz devam edin kaynatmaya çünkü kaynadıkça şeker eriyecek.
5. Kreması için bir tencerenin içerisine süt un ve şekeri ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince içerisine hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
6. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye bölün ve bir kabın içersine ekleyin.
7. Şerbetin yarısını da üzerine gezdirin ve ardından içerisine kremayı ekleyip yayın.
8. Diğer kalan kek hamurunu da ekleyip kalan şerbeti üzerine yedirin ve buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER