Kaytaz Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.085
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Kaytaz Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lahmacun sevgisini doruklarda yaşayanlara alternatif bir tarifimiz var! İç harcının lahmacuna benzemesi ile size daha bir yakın duracak, biraz pide biraz da poğaça tadında diyebileceğimiz bol kıymalı, hoş görünümlü kaytaz böreği ile sofranıza yöresel bir lezzet katmak istemez misiniz?

Bol baharatla hazırlanan harcı sayesinde pişirme esnasında sizi kokusu ile sürükleyecek, ister özel gün yemeklerinizde isterseniz beş çay sohbetlerinizde mis gibi gidecek lezzet için hemen harekete geçseniz iyi olur!

Kaytaz böreği nasıl yapılır, kaytaz böreği tarifi, kolay kaytaz böreği ve daha birçok farklı börek tarifi MigrosTV videolarında! Kaytaz böreği tarifi MigrosTV’de.

Servis Önerisi:

Unu eklerken kontrollü ekleyin. Tuzu, mayalama aşamasında kesinlikle eklemeyin, mayayı öldürebilir veya mayalanma gecikebilir.

Kaytaz Böreği Yapımı:

1. Şeker ve mayayı sütün içerisinde eritin ve kenara alın.
2. Unu derin bir kaba alın, ortasına bir havuz acın ve mayalı karışımı havuza dökün.
3. Mayalı karışımla un tamamen karıştıktan sonra tuzu ekleyin ve tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alın.
4. Hamur akışkansa kontrollü olarak un ekleyerek, yapış yapış olmayan bir kıvama gelene dek yoğurun.
5. Hamuru tekrar kaba alın, kabın üzerini streçleyin ve hamuru mayalanmaya bırakın.
6. Bu arada kıyma, yemeklik doğramış soğan, baharatlar, salça ve nar ekşisini bir kaba alıp yoğurun.
7. Fırını 180 derecede ısıtın, tereyağını eritin.
8. İki katına çıkmış olan hamurdan bezeler oluşturun.
9. Erimiş tereyağına 3 kaşık zeytinyağını ekleyin karıştırın.
10. Tezgaha 1 kaşık yağ karışımından dökün, üzerine bezeyi koyun, bastırıp yassılaştırın ve tekrar üzerine bir miktar yağ sürün.
11. Yağlanmış bezeyi elinizle inceltin. (Şeklinin kötü olması ya da yırtılması önemli değil)
12. İncelttiğiniz hamuru bir ucundan kaldırın ve gül böreği yapar gibi dolayın, boşta kalan ucunu altına kıvırın.
13. Hamurun üzerine hafifçe bastırıp, bolca kıymalı harçtan koyun ve tekrardan üzerine bastırın.
14. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin 25-30 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER