MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kaytaz Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK90'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Lahmacun sevgisini doruklarda yaşayanlara alternatif bir tarifimiz var! İç harcının lahmacuna benzemesi ile size daha bir yakın duracak, biraz pide biraz da poğaça tadında diyebileceğimiz bol kıymalı, hoş görünümlü kaytaz böreği ile sofranıza yöresel bir lezzet katmak istemez misiniz?

Bol baharatla hazırlanan harcı sayesinde pişirme esnasında sizi kokusu ile sürükleyecek, ister özel gün yemeklerinizde isterseniz beş çay sohbetlerinizde mis gibi gidecek lezzet için hemen harekete geçseniz iyi olur!

Kaytaz böreği nasıl yapılır, kaytaz böreği tarifi, kolay kaytaz böreği ve daha birçok farklı börek tarifi MigrosTV videolarında! Kaytaz böreği tarifi MigrosTV’de.

Servis Önerisi:

Unu eklerken kontrollü ekleyin. Tuzu, mayalama aşamasında kesinlikle eklemeyin, mayayı öldürebilir veya mayalanma gecikebilir.

Kaytaz Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • un

    3 sb.
  • su

    1 sb.
  • süt

    1/2 sb.
  • kuru maya

    1/2 paket
  • şeker

    1 tk.
  • tuz

    1 tk.
  • tereyağı

    3 yk.
  • zeytinyağı

    3 yk.
  • dana kıyma

    İç Harcı için; 300 gr.
  • soğan

    1
  • biber salçası

    1 yk.
  • nar ekşisi

    1 yk.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şeker ve mayayı sütün içerisinde eritin ve kenara alın.

  • 2. Adım

    Unu derin bir kaba alın, ortasına bir havuz acın ve mayalı karışımı havuza dökün.

  • 3. Adım

    Mayalı karışımla un tamamen karıştıktan sonra tuzu ekleyin ve tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alın.

  • 4. Adım

    Hamur akışkansa kontrollü olarak un ekleyerek, yapış yapış olmayan bir kıvama gelene dek yoğurun.

  • 5. Adım

    Hamuru tekrar kaba alın, kabın üzerini streçleyin ve hamuru mayalanmaya bırakın.

  • 6. Adım

    Bu arada kıyma, yemeklik doğramış soğan, baharatlar, salça ve nar ekşisini bir kaba alıp yoğurun.

  • 7. Adım

    Fırını 180 derecede ısıtın, tereyağını eritin.

  • 8. Adım

    İki katına çıkmış olan hamurdan bezeler oluşturun.

  • 9. Adım

    Erimiş tereyağına 3 kaşık zeytinyağını ekleyin karıştırın.

  • 10. Adım

    Tezgaha 1 kaşık yağ karışımından dökün, üzerine bezeyi koyun, bastırıp yassılaştırın ve tekrar üzerine bir miktar yağ sürün.

  • 11. Adım

    Yağlanmış bezeyi elinizle inceltin. (Şeklinin kötü olması ya da yırtılması önemli değil)

  • 12. Adım

    İncelttiğiniz hamuru bir ucundan kaldırın ve gül böreği yapar gibi dolayın, boşta kalan ucunu altına kıvırın.

  • 13. Adım

    Hamurun üzerine hafifçe bastırıp, bolca kıymalı harçtan koyun ve tekrardan üzerine bastırın.

  • 14. Adım

    4. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin 25-30 dakika pişirin.