MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kestane İç Pilavlı Hindi But Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME150'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Yılbaşına özel enfes tarifler MigrosTV’de! Yılbaşı yemeği denince ilk  akla gelen et yemeklerinden biri olan iç pilavlı hindi but yapıyoruz. Kestane ile farklı bir aroma kattığımız pratik hindi tarifimiz MigrosTV’de!

Kestane İç Pilavlı Hindi But Tarifi
MALZEMELER
  • hindi but

    1
  • sıvı yağ

    Yarım çay bardağı
  • kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı toz
  • sarımsak

    2 diş
  • fesleğen

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 tutam
  • limon

    1 adet
  • portakal

    1 adet
  • soğan

    1 adet
  • tereyağı

    4 yemek kaşığı
  • pirinç

    2 su bardağı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • tarçın

    1 tutam
  • yenibahar

    1 tutam
  • kuş üzümü

    1 paket
  • dolmalık fıstık

    1 paket
  • dereotu

    3 dal
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam
  • kestane

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kase içinde sıvı yağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.

  • 2. Adım

    Fırça yardımıyla tüm sosu hindi butuna sürün ve fırın torbasına yerleştirin.

  • 3. Adım

    Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip pişirme torbasının içine atın.

  • 4. Adım

    Poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın.

  • 5. Adım

    180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.

  • 6. Adım

    1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin.

  • 7. Adım

    Kestaneli pilav ile servis yapın.

  • 8. Adım

    Kestaneli iç pilavın yapılışı; Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin.

  • 9. Adım

    Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.

  • 10. Adım

    Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

  • 11. Adım

    Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.

  • 12. Adım

    Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

  • 13. Adım

    3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın.

  • 14. Adım

    4. Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.