Kestane İç Pilavlı Hindi But Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,82/5 Toplam: 3.486 Oy
view 21.359
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kestane İç Pilavlı Hindi But Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yılbaşına özel enfes tarifler MigrosTV’de! Yılbaşı yemeği denince ilk  akla gelen et yemeklerinden biri olan iç pilavlı hindi but yapıyoruz. Kestane ile farklı bir aroma kattığımız pratik hindi tarifimiz MigrosTV’de!

Kestane İç Pilavlı Hindi But Yapımı:

1. Derin bir kase içinde sıvı yağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
2. Fırça yardımıyla tüm sosu hindi butuna sürün ve fırın torbasına yerleştirin.
3. Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip pişirme torbasının içine atın.
4. Poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın.
5. 180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
6. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin.
7. Kestaneli pilav ile servis yapın.
8. Kestaneli iç pilavın yapılışı; Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin.
9. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
10. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
11. Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
12. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
13. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın.
14. Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

EN ÇOK İZLENENLER