Kestaneli İç Pilav Tarifi
6.394 votes, average: 4,05 out of 56.394 votes, average: 4,05 out of 56.394 votes, average: 4,05 out of 56.394 votes, average: 4,05 out of 56.394 votes, average: 4,05 out of 5
4,05/5Toplam: 6.394 Oy
view 45.334
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kestaneli İç Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İşte bir yılbaşı klasiği daha; kestaneli iç pilav! Kestaneli iç pilav yaparken pirinci tuzlu sıcak suda yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.

Konu pilavdan açılmışken… Pilav tariflerimize göz attınız mı? Sebzeli pilav, bademli safranlı pilav, mercimekli bulgur pilavı.

Kestaneli İç Pilav Yapımı:

1. Soğanları zeytinyağında renkleri pembeleşinceye kadar kavurup kenara alın.
2. Çam fıstığını renkleri açık kahverengi olana kadar kavurun.
3. Tereyağını ekleyip eritin.
4. Pirinçleri ekleyip iyice kavurun.
5. Soğanları ekleyip karıştırın.
6. Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.
7. Sıcak suyu da ekleyip karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
8. Pişmesine yakın kestaneleri ekleyin.
9. Suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

EN ÇOK İZLENENLER