Kestaneli Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,33/5 Toplam: 3 Oy
view 5.067
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kestaneli Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sağlık deposu kestane ile sağlık ve lezzet kattığımız pilav tarifimiz, ana yemeklerinize eşlik etsin… Yer fıstığı ve dereotu ile de fark yaratan tarifimizin pişme süresi sadece 20 dakika. Mutlaka deneyin!

Pişirme önerisi:

Arzuya göre pilav yapımında küçük küpler halinde doğradığınız tavuk göğsü ya da kuzu kuşbaşı kullanabilir, az miktarda taze zencefil ekleyebilirsiniz.

Arzuya göre bol suda yıkadığınız pirinçleri sıcak suda bekletebilir, pişirme esnasında kullandığınız su miktarını azaltabilirsiniz.

Kestaneli Pilav Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Önceden haşladığınız ya da közlediğiniz kestanelerin kabuklarını soyun. Arzuya göre iki eşit parçaya bölün.
2. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dereotunu incecik kıyın. Kayısıları küçük küpler halinde kesin. Arzuya göre Antep fıstıklarının kabuklarını soyun.
3. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
4. Doğranmış kuru kayısı, Antep fıstıkları ve kestaneleri ekleyip kısa bir süre daha soteleme işlemini sürdürün.
5. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri katıp bir kez karıştırın. Sıcak su, toz şeker, tarçın ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.
6. Suyunu çekmeye yakın doğranmış dereotu ekleyip demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER