MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kestaneli Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sağlık deposu kestane ile sağlık ve lezzet kattığımız pilav tarifimiz, ana yemeklerinize eşlik etsin… Yer fıstığı ve dereotu ile de fark yaratan tarifimizin pişme süresi sadece 20 dakika. Mutlaka deneyin!

Pişirme önerisi:

Arzuya göre pilav yapımında küçük küpler halinde doğradığınız tavuk göğsü ya da kuzu kuşbaşı kullanabilir, az miktarda taze zencefil ekleyebilirsiniz.

Arzuya göre bol suda yıkadığınız pirinçleri sıcak suda bekletebilir, pişirme esnasında kullandığınız su miktarını azaltabilirsiniz.

Kestaneli Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • Migros tereyağı

    2 tatlı kaşığı
  • Egemden zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • Migros pirinç

    1,5 su bardağı
  • kuru soğan

    1 adet büyük boy
  • kestane

    200 gram haşlanmış ya da közlenmiş
  • Migros antep fıstığı

    50 gram
  • kayısı

    8 adet kuru
  • tavuk suyu

    2,5 su bardağı sıcak
  • dereotu

    1/2 demet
  • Migros toz şeker

    1/2 tatlı kaşığı
  • Migros tarçın

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Önceden haşladığınız ya da közlediğiniz kestanelerin kabuklarını soyun. Arzuya göre iki eşit parçaya bölün.

  • 2. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dereotunu incecik kıyın. Kayısıları küçük küpler halinde kesin. Arzuya göre Antep fıstıklarının kabuklarını soyun.

  • 3. Adım

    Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Doğranmış kuru kayısı, Antep fıstıkları ve kestaneleri ekleyip kısa bir süre daha soteleme işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri katıp bir kez karıştırın. Sıcak su, toz şeker, tarçın ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Suyunu çekmeye yakın doğranmış dereotu ekleyip demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.