Kete Nasıl Yapılır?
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.599
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kete; Erzurum ve Bayburt başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Yapımı aşamasında bölgeye göre ufak farklılıklar barındırsa da öz lezzeti hiç değişmez ve tadan herkesi etkisi altına alır. Biz sıradaki tarifimizde bu kez tahinli ve biraz da şekerli bir kete hazırlamayı tercih ettik.

Videomuzu hemen uygulayın ve ev yapımı keteniz ister kahvaltıda ister akşam çayında en lezzet dolu haliyle yerini alsın. Yanına köyden gelen bir peyniriniz, ev yapımı reçeliniz bir de sıcak çayınız da varsa sizden huzurlusu olmasın!
Siz de bu lezzete ve huzura hasretseniz, tüm hayatını kete yapılan yörelerde geçirmiş bir büyükanneymiş gibi kusursuz bir kete pişirmeye ve lezzet deneyimine hazırsanız şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Unu bir kabın içerisine eleyin ardından tüm malzemeleri unun içerisine ekleyip yoğurun hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamından biraz sert olmalıdır (bu durumda ilave un ekleyebilirsiniz) hamur istediğiniz kıvama gelince bir kavın içerisine alıp üzerini streç film ile kapatıp 35-40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
2. Mayalanan hamurları altı veya sekiz parçaya ayırın. Tereyağını bir tavanın içerisinde eritin.
3. Buğday nişastası serptiğiniz tezgahta hamurları tek tek açın ve içerisine eritilmiş olan tereyağından bir kaşık kadar ilave edip hamura yayın.
4. Ardından hamuru sigara böreği gibi sarın. Sardığınız hamuru kendi içinde döndürün. Tüm hamurlar İçin bu işlemi uygulayın.
5. İsterseniz tereyağından sonra toz şeker ve tahin ekleyip aynı işleme devam edebilirsiniz.
6. Yağlı kağıda serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları aralıklı şekilde yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.
8. Servis önerisi: Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER