MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kete Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kete; Erzurum ve Bayburt başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Yapımı aşamasında bölgeye göre ufak farklılıklar barındırsa da öz lezzeti hiç değişmez ve tadan herkesi etkisi altına alır. Biz sıradaki tarifimizde bu kez tahinli ve biraz da şekerli bir kete hazırlamayı tercih ettik.

Videomuzu hemen uygulayın ve ev yapımı keteniz ister kahvaltıda ister akşam çayında en lezzet dolu haliyle yerini alsın. Yanına köyden gelen bir peyniriniz, ev yapımı reçeliniz bir de sıcak çayınız da varsa sizden huzurlusu olmasın!
Siz de bu lezzete ve huzura hasretseniz, tüm hayatını kete yapılan yörelerde geçirmiş bir büyükanneymiş gibi kusursuz bir kete pişirmeye ve lezzet deneyimine hazırsanız şimdiden afiyet olsun!

Kete Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • Hamur için;
  • un

    2,5 su bardağı
  • yumurta akı

    1 adet
  • toz şeker

    1 yemek kaşığı
  • su

    1/2 su bardağı
  • süt

    1/2 su bardağı
  • sıvıyağ

    1 çay bardağı
  • maya

    6 gram
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • İçi için;
  • terayağ

    120 gram
  • tahin

    7-8 yemek kaşığı
  • şeker

    7-8 yemek kaşığı
  • Üzeri için;
  • yumurta akı

    1 adet