Kıbrıs Tatlısı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 396
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çaya gelecek misafirlerinizi farklı bir tatlı ile karşılamak istiyorsanız, akşam
yemekleri tatlı ile süslenmezse olmaz diyorsanız ya da evde kendi kendinize
yeni tatlı tarifleri denemeye bayılıyorsanız Kıbrıs tatlısı tüm isteklerinize cevap
verebilir! Kek kadar kolay hazırlanışı ile zaman dostu, içerisindeki birbirinden
leziz malzemeler sayesinde damakları memnun edecek Kıbrıs tatlısını herkes
sevecek!
Bu tarifte şeker, yumurta, galeta unu, Hindistan cevizi, kabartma tozu gibi tüm
malzemeleri mikserle çırparak elde edilen hamuru fırına yolladıktan sonra diğer
yandan bolca süt, mısır nişastası, şeker, vanilya, krem şanti ve limon rendesi
ile asıl büyüye kapılmanızı sağlayacak, hamurun üzerini kaplayacak kısmı
hazırlamaya başlıyor ve harikalar yaratmaya sabırsızlanıyorsunuz!
Tadarken limon, vanilya ve Hindisan cevizi kokularının birbiri ile olan yarışında
kendinizi kaybederek mest olabilirsiniz şimdiden uyaralım. İştahlar kabardıysa
tarif hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri ekleyip kaynatmana kadar ara sıra karıştırın. Kaynayınca limon suyunu ilave edip altını kısarak 7-8 dk daha kaynatın.
2. Ardından bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın ardından diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
3. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin, fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve soğutun ardından buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
4. Bu sırada kreması İçin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocak’tan alıp kremşanti ve vanilyalı ekleyip karıştırın, üzerini kapatıp soğuyana kadar ara sıra karıştırarak soğutun. 5- Soğumuş olan tatlıya kremayı sürüp tekrar buzdolabında bekletip üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER