Kırma Tavuk Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,85/5 Toplam: 3.832 Oy
view 27.794
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kırma Tavuk Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı Mutfağı‘nın sevilen yemek tariflerinden biri olan Kırma Tavuk Kebabı yapıyoruz.

Kırma Tavuk Kebabı Yapımı:

1. Parçalara ayırdığınız tavuk etlerinizin üzerine bir bıçak ile çizikler atın.
2. Soğan ve tuz ile iyice ovarak,15 dakika terbiye olması için buzdolabında bekletin.
3. Tereyağını yakmadan bir iki damla sıvı yağ ile karıştırarak bir tencerede kızdırın.
4. Terbiyeden çıkardığınız tavuk parçalarının üzerindeki soğan rendelerini elinizle sıyırarak tencereye atıp her iki yüzünün rengi değişinceye kadar kızartın.
5. Diğer bütün malzemeleri tavukların üzerine serpiştirin.
6. Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 20 - 25 dakika tencerenin ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirin.
7. Tuzunu kontrol edip sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER