Kırpık Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 4 Oy
view 12.143
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Kırpık Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hamur işi tarifleri MigrosTV’de! Çay saatine hazır nefis börek tarifimiz lezzetiyle de sunumuyla da sofranıza çok yakışacak.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz yufkaların günlük ve taze olmasına dikkat edin. Hazırladığınız sıvı karışımı kullandığınız yufka sayısına göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz iç harçlarla hazırlayabilirsiniz.

Kırpık Börek Yapımı:

1. Derin bir kaseye aldığınız yumurta, süt ve zeytinyağını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
2. Bol suda yıkayıp tek tek ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
3. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve pul biber ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle kıvam verin.
5. Gelişigüzel kopardığınız yufka parçalarını ekleyip sıvı karışımla karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine alın.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER