Kıtır Çilek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 5.839 Oy
view 48.592
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Kıtır Çilek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kırmızı meyvelerle yapılan tarifler MigrosTV’de! Kıtır çilek tarifimizle tanışın! Pratik bir şekilde hazırlayacağınız tarifimiz ile anlık tatlı krizleri tarihe karışıyor. Meyveli tatlı tarifleri MigrosTV’de!

Kıtır Çilek Yapımı:

1. Fırınınızı önceden 190C’de ısıtın.
2. Bir kasede unu, tuzu ve şekerleri koyup karıştırın.
3. Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar karıştırın. (hamur çok iri kum taneleri kıvamında olacak).
4. Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin.
5. Çilekleri yıkayın, çok iyi süzün,sap kısımlarını kesin ve dörde bölün.
6. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın, unu ve şekeri ekleyin, karıştırın.
7. Bir fırın kabının altına çilekleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde yayın.
8. Tepesine hamur karışımını dökün (döktükten sonra bastırmayın).
9. Hamur kısımının tepesi kahverengileşene kadar, yaklaşık 30-40 dakika fırında pişirin.
10. Fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra ılık servis yapın.
11. Buzdolabında 4 gün kadar tazeliğini korur.

EN ÇOK İZLENENLER