Kıtır Ekmekli Elma Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,42/5 Toplam: 6.873 Oy
view 44.327
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kıtır Ekmekli Elma Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çorbaların yanına en güzel giden aperatiflerdendir kıtır ekmek. Hele ki konu üzerinde bol kaşar rendesi ile nefis bir domates çorbası ise! Bu çorba konusuna daha sonra değineceğiz ancak önce kıtır ekmeğe bir açıklık getirelim. Kıtır ekmeklerle lezzetli ve pratik bir elma tatlısı tarifi versek? Bakın nasıl yaptık!

Kıtır Ekmekli Elma Tatlısı Yapımı:

1. Elmaları dokuza bölün tereyağı ile birlikte tavaya alın.
2. Yağ eridikten sonra şekeri ekleyin; şeker karamelize olana ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve eşit 4 parçaya bölün.
4. Tereyağı sürdükten sonra sufle kabına benzer ısıya dayanıklı bir kaba dizin.
5. Hazırladığınız elmalı harcı içine koyun ve üzerine ekmek dizdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık bir saat, ekmekler kızarıncaya kadar pişirin.
6. Soğuduktan sonra dondurma ile servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER