Farklı ve kolay yemek tariflerimize bir yenisini daha ekledik; Kıymalı Bohçalar. Krep hamurunun karşı konulmaz kıvamı, iyi et ile harmanlanmış lezzetleri sarıyor, Kıymalı Bohçalar hem gözlere hem de damaklara bayram ettiriyor. Biz bu lezzete bayıldık, sıra sizde…
Kıymalı Bohça Yapımı:
2. Yapışmaz yüzeyli büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın.
3. Fırça yardımıyla az miktarda tereyağını sürün.
4. Krep hamurundan 1 kepçe kadar alarak tavaya aktarıp iyice yayın; her iki tarafını da çevirerek krepleri pişirin.
5. Biberleri küp şeklinde kesin.
6. 1 yemek kaşığı zeytin yağını alıp ısıtın.
7. Biberleri ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar soteleyin.
8. Ocaktan alarak bekletin.
9. Soğanı küp şeklinde toplayıp kıyma ile birlikte tavaya alın.
10. 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte kavurun.
11. Salçayı ekleyerek birkaç dakika kavurmaya devam edin.
12. Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve sotelenmiş biberleri ilave edin.
13. Kıyılmış maydanoz ve cevizleri ekleyerek karıştırın.
14. Fırını 220 dereceye ayarlayın.
15. Soğanların yeşil saplarını sıcak su içinde 1-2 dakika bekletip sudan çıkarın.
16. Krepleri düz bir zemine yayın kıyma harcını kreplerin ortasına koyup her birine paylaştırın.
17. Krepleri bohça seklinde tutup yeşil soğan sapları ile bağlayın.
18. Fırında 4 dakika bekletin.
19. Bohça krepleri hazır.