Kıymalı Domates Çanakları Tarifi
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 5.057
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Kıymalı Domates Çanakları Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV’de her gün yeni tarifler vermeye devam ediyoruz! Hem lezzet dolu hem de pratik. Kıymalı domates çanakları tarifimiz, sıradan dolma tariflerine harika bir alternatif, üstelik tam tadında ve çok pratik…

Pişirme önerisi:

Domates çanaklarını yumurta ilavesiyle de pişirebilir, domateslerin iç kısımlarını sos yapımında da kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Çırpılmış süzme yoğurt, kıymalı domates çanaklarına oldukça yakışıyor.

Kıymalı Domates Çanakları Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız domateslerin kapak kısımlarını dikkatlice kesin. Çekirdekli iç kısımlarını, yemek kaşığı yardımıyla ayrı bir kenara çıkartın.
2. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Orta yağlı kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. İç kısımlarını çıkardığınız domatesleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Orta kısımlarını hazırladığınız kıymalı iç harcıyla doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler kızarana kadar pişirin.
5. Çırpılmış süzme yoğurt ve taze kekik yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER