Kıymalı Düşes Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 4 Oy
view 14.687
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kıymalı Düşes Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Püre haline getirilmiş patateslerin krema poşeti yardımıyla kıymalı iç harcın üzerine döküldüğü kıymalı düşes, farklı ve yaratıcı bir lezzet önerisi.

Pişirme önerisi:

Kıymalı iç harcı arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırabilir, arzuya göre sarımsak ve soğan püresi kullanabilirsiniz.

Kıymalı Düşes Yapımı:

1. Düşes patates için; kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde kesin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte pişirin.
2. Kıvam alan patateslerin fazla suyunu süzüp yumurta sarıları, tereyağı, tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ilavesiyle sıcağı sıcağına püre haline getirin.
3. Kıymalı iç harcı hazırlamak için; zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
4. Dana kıymayı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
5. Biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
6. Suyunu süzdürdüğünüz garnitür karışımı, kekik, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber, tuz ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7. Ocaktan aldığınız kıymalı iç harcı porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın.
8. Suyunu çekmesi ve kıtır bir tat alması için bayat ekmek kırıntısı ve rendelenmiş mozzarella peyniri ekleyin.
9. Krema sıkma poşetine doldurduğunuz patates püresini yıldız uç yardımıyla kıymalı iç harç üzerine sıkın.
10. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 6-8 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER