Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1,67/5 Toplam: 3 Oy
view 6.257
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Kıymalı Fırın Makarna Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis yemek tariflerinin yanı sıra lezzeti bol makarna serimize de her gün yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Makarnanın fırınla buluştuğu nefis halinde sıra. Kıyma ile lezzetlenen fırın makarna tarifimizin tüm detayları videomuzda.

Püf noktası:

Domates püresi ve krema karışımına eklediğiniz makarnaları kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan pişirmeye özen gösterin.

Parmesan peyniri ekleyeceğiniz için çok az miktarda tuz kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, yağlı farklı bir peynir çeşidiyle fırınlayabilirsiniz.

Kıymalı Fırın Makarna Yapımı:

1. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın, doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Kıymayı ekleyip aralarda karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.
3. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Sulu domates püresi ve kremayı ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.
4. Sos karışımına penne makarnaları ekleyip kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin.
5. Kıvam alıp yumuşayan makarnalara ince ince doğradığınız frenk soğanları ve toz parmesan peyniri ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
6. Fırından çıkardığınız kıymalı fırın makarnayı sıcak olarak dilimler halinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER