MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Nefis yemek tariflerinin yanı sıra lezzeti bol makarna serimize de her gün yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Makarnanın fırınla buluştuğu nefis halinde sıra. Kıyma ile lezzetlenen fırın makarna tarifimizin tüm detayları videomuzda.

Püf noktası:

Domates püresi ve krema karışımına eklediğiniz makarnaları kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan pişirmeye özen gösterin.

Parmesan peyniri ekleyeceğiniz için çok az miktarda tuz kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, yağlı farklı bir peynir çeşidiyle fırınlayabilirsiniz.

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
MALZEMELER
  • makarna

    1 paket penne
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kıyma

    200 gram
  • soğan

    1 adet doğranmış kuru
  • mantar

    200 gram dilimlenmiş
  • krema

    1 su bardağı
  • domates püresi

    3 su bardağı sulu
  • frenk soğanı

    4 dal
  • parmesan peyniri

    3 yemek kaşığı toz
  • karabiber

    1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın, doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 2. Adım

    Kıymayı ekleyip aralarda karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Sulu domates püresi ve kremayı ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.

  • 4. Adım

    Sos karışımına penne makarnaları ekleyip kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin.

  • 5. Adım

    Kıvam alıp yumuşayan makarnalara ince ince doğradığınız frenk soğanları ve toz parmesan peyniri ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkardığınız kıymalı fırın makarnayı sıcak olarak dilimler halinde servis edin.