Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.649
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sofraların dumanı üstünde lezzeti ezogelin çorbasının ardından ezogelin pilavı ile karşınızdayız. Kıyma ve ıspanakla daha da lezzetlenen sağlık deposu tarifimizi kaçırmayın!

Püf noktası:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları pilav tarifine ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine arzuya göre az miktarda domates ve biber salçası kullanabilirsiniz.

Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Yapımı:

1. Geniş tabanlı bir tavaya akatardığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.
3. Hafif bir renk alan kuru soğanlara orta yağlı kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
4. Kavrulmuş kıymaya doğranmış kırmızı biber ve dondurulmuş ıspanak yapraklarını ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
5. Domates püresi katıp 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tuz ilavesiyle tatlandırın.
6. Domates püresi suyunu çektiğinde arpa şehriyeleri katıp orta ateşte kısa bir süre kavurun.
7. Son olarak sıcak et suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, arpa şehriyeler açılana kadar kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Suyunu çekip demini alan kıymalı / ıspanaklı Ezogelin pilavını bekletmeden servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER