10 TL Altı Tarifler: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 8.302
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

10 TL altı tarifler serimiz kıymalı kabak dolması ile devam ediyor. Aile bütçesine iyi gelecek fiyatlarla hazırladığımız nefis ve pratik tarifler için bizi takip etmeye devam edin. Bu tarifimiz de ilginizi çekecek; lor peynirli cevizli erişte.

Püf noktası:

Kabakların çok ince ve uzun olmamasına, iç kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklamaya özen gösterin. Arzuya göre iç kısımlarını çok az miktarda tuz ilavesiyle tuzlayın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kıymalı harç içerisine kattığınız salça miktarını arttırabilir, salçalı su ilavesiyle pişirebilirsiniz.

Dolmaların üzerine az miktarda tereyağı ekleyebilirsiniz.

Kıymalı Kabak Dolması Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla sularını kuruladığınız kabakların uç kısımlarını alıp kabuklarını soyun.
2. Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların orta kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla dikkatlice çıkartın.
3. İç harcı için; bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dolmalık pirinçleri karıştırma kabına alın. Yemeklik kıyma, doğranmış kuru soğan, zeytinyağı, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle karıştırın.
4. İç kısımlarını aldığınız kabakları, hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Kabak dolmalarını orta boy bir tencereye dikkatlice yerleştirin.
5. Dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde tuz, sıcak su ve zeytinyağını ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
6. Arzuya göre yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ilavesiyle ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER