Kıymalı Pay Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 1 Oy
view 2.323
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kıymalı Pay Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV mutfağının çiçeği burnunda tarifi kıymalı pay. Malzeme listemizde kapari çiçeğini de konuk ettik bu kez. Pratik ve lezzetli önerimiz, kısıtlı zamanda misafir ağırlayacak olanlar için çok lezzetli bir alternatif. Kısa videosunu izleyin ve mutlaka deneyin. Tost makinesinde waffle tarifimizi gördünüz mü?

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kıymalı harca arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, kıyma oranını azaltıp arttırabilirsiniz.

Kıymalı Pay Yapımı:

1. Pay hamuru için; derin bir kaseye aktardığınız un, yumurta, kabartma tozu ve sütü karıştırıp kek hamurundan hafif sıvı kıvamda bir karışım hazırlayın.
2. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırıp yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Orta yağlı kıymayı ekleyip renk alıp suyunu çekene kadar soteleme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
4. Biber salçası, hardal ve tane kapari çiçeği ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
5. Ocaktan aldığınız kıymalı karışımı yağlanmış bir güveç kabına aktarın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip hazırladığınız hamur karışımıyla üzerini kaplayın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz puf gibi kabaran kıymalı payı sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER