Kıymalı Sebzeli Kızarmış Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,21/5 Toplam: 5.642 Oy
view 38.688
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kıymalı Sebzeli Kızarmış Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Börek sevilmez mi hiç? Yanında sıcak bir çay ile hem de… Kıymalı sebzeli enfes bir börek yapıyoruz. Böreğin kızarması için genelde yumurta sürülür ki bu çok iyi sonuç veren bir yöntemdir. Eğer evde yumurtanız kalmamışsa size bir önerimiz var. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağ ile karıştırın ve sürün. Farklı bir lezzet katacaktır. Kızartma yağı ile ilgili  de bir ipucu verelim. Kızartma yağının kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içine bir dilim ekmek atın; ekmekte lekeler oluşmuyorsa yağ kullanılabilir durumdadır.

Kıymalı Sebzeli Kızarmış Börek Yapımı:

1. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın,lahanayı uzunlamasına ve ince bir şekilde kesin,havucu rendeleyin,cevizleri elinizle ufalayın.
2. Geniş bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kıymalar renk değiştirene kadar pişirin ve kıymaları bir kaba alın.
3. Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyip soğanı ekleyin biraz renk alana kadar orta ateşte pişirin.
4. Lahana ve havucu da ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
5. Sebzelerin pişmesine yakın kavrulmuş kıymayı, ufalanmış cevizi, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
6. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin.
7. İç malzemesini koyun ve sarın.
8. Sardığınız börekleri ilk önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın; fazla yağını alıp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER