10 TL Altı Tarifler: Köfteli Beli Kırık Kebabı Tarifi
7 votes, average: 3,86 out of 57 votes, average: 3,86 out of 57 votes, average: 3,86 out of 57 votes, average: 3,86 out of 57 votes, average: 3,86 out of 5
3,86/5Toplam: 7 Oy
view 10.768
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Köfteli Beli Kırık Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

10 TL altı tarifler serimizde sırada lezzet dolu beli kırık kebabı var. Pratik, lezzetli ve Türk mutfağının enfes tadını sofranıza taşıyacak olan tarifimizin detayları için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Pişirme işlemi sırasında fırın tepsisinde yer alan salçalı sosu patlıcanların üzerine gezdirirseniz tam kıvamında pişeceklerdir.

Pişirme önerisi:

Büyük parçalar halinde doğranmış kuru soğanı kebaba lezzet vermesi adına kullansak da arzuya göre patlıcan dilimleri arasına kırmızı biber ya da soğan dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Köfteli Beli Kırık Kebabı Yapımı:

1. Köfte harcı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş sarımsak ve doğranmış kuru soğanı ekleyin.
2. Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ilavesiyle yoğurarak karıştırın. Elde ettiğiniz köfte harcını buzdolabında dinlendirin.
3. Yeşil kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz domatesi yarım ay şeklinde doğrayın. Uç kısmını alıp ortadan ikiye kestiğiniz kırmızı biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
4. Sap kısımlarını kesip kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanlara belirli aralıklarla çizikler atın. Tamamen kesmemeye özen gösterin.
5. Köfte harcından kopardığınız küçük parçalara elinizle şekil verip patlıcanların aralarına bir köfte bir dilim domates olmak üzere yerleştirin.
6. Hazırladığınız patlıcan kebaplarını ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alın. Sosu için; küçük bir sos tenceresine aldığınız zeytinyağını kısık ateşte ısıtın.
7. Biber salçasını 1 dakika kadar kavurun. Kıvamını sıcak suyla açtığınız salçalı sosu tuzla çeşnilendirin. Patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER