MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
10 TL Altı Tarifler: Köfteli Beli Kırık Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

10 TL altı tarifler serimizde sırada lezzet dolu beli kırık kebabı var. Pratik, lezzetli ve Türk mutfağının enfes tadını sofranıza taşıyacak olan tarifimizin detayları için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Pişirme işlemi sırasında fırın tepsisinde yer alan salçalı sosu patlıcanların üzerine gezdirirseniz tam kıvamında pişeceklerdir.

Pişirme önerisi:

Büyük parçalar halinde doğranmış kuru soğanı kebaba lezzet vermesi adına kullansak da arzuya göre patlıcan dilimleri arasına kırmızı biber ya da soğan dilimleri yerleştirebilirsiniz.

10 TL Altı Tarifler: Köfteli Beli Kırık Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    4 adet orta boy
  • domates

    1 adet
  • soğan

    1 adet kuru
  • kırmızı biber

    1 adet
  • kıyma

    Köfte için; 200 gram az yağlı
  • soğan

    1 adet doğranmış küçük boy
  • maydanoz

    4 dal
  • sarımsak

    2 diş
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • pul biber

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    Sos için; 3 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • sıcak su

    1 su bardağı
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Köfte harcı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş sarımsak ve doğranmış kuru soğanı ekleyin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ilavesiyle yoğurarak karıştırın. Elde ettiğiniz köfte harcını buzdolabında dinlendirin.

  • 3. Adım

    Yeşil kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz domatesi yarım ay şeklinde doğrayın. Uç kısmını alıp ortadan ikiye kestiğiniz kırmızı biberleri iri parçalar halinde doğrayın.

  • 4. Adım

    Sap kısımlarını kesip kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanlara belirli aralıklarla çizikler atın. Tamamen kesmemeye özen gösterin.

  • 5. Adım

    Köfte harcından kopardığınız küçük parçalara elinizle şekil verip patlıcanların aralarına bir köfte bir dilim domates olmak üzere yerleştirin.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız patlıcan kebaplarını ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alın. Sosu için; küçük bir sos tenceresine aldığınız zeytinyağını kısık ateşte ısıtın.

  • 7. Adım

    Biber salçasını 1 dakika kadar kavurun. Kıvamını sıcak suyla açtığınız salçalı sosu tuzla çeşnilendirin. Patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.