Kolay Pancar Turşusu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,03/5 Toplam: 6.559 Oy
view 42.272
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kolay Pancar Turşusu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Turşu yemeklerin yanında en büyük iştah açıcılardan hatta olmazsa olmazlardandır. Evlerimizde genellikle salatalık, lahana ve biber turşusu bulunur. Peki, farklı turşu tariflerine de açık mısınız? Mesela çok pratik bir şekilde pancar turşusu yapabileceğinizi söylesek? Gelin bu tarifimize bir göz atın!

Kolay Pancar Turşusu Yapımı:

1. Pancarları soymadan yıkayın.
2. Sarımsakları enine doğru kesip ikiye bölün.
3. Pancarları tencereye alın ve üstünü geçecek kadar sıcak su koyup kaynatın ve altını kısın,sirkeyi ,ikiye böldüğünüz sarımsağı ve tuzu ekleyip pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
4. Pancarlar yumuşayınca süzdürün ve sıcakken kabuklarını soyun.
5. İstediğiniz şekilde kesip derin bir kaba koyun,üstüne süzdürdüğünüz suyun bir kısmını, ve isteğe bağlı 2-3 diş ezilmiş sarımsak ekleyin.
6. 24 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin,servis ederken üstüne zeytinyağı gezdirin.

EN ÇOK İZLENENLER