Kolay Sarımsak Püresi Yapımı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.916
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV’nin nefis fikirleri ve püf noktalarıyla mutfakta işler çok keyifli. Lezzet dolu yemeklerinize ilham veren pratik yollar vermeye devam ediyoruz. Sırada vitamin dolu sarımsağın kolay püresi var. Sarımsak püresi yapmanın en kolay tarifi MigrosTV’de!

YAPILIŞI:

1. Bütün sarımsakları keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
2. Geniş parçalar halinde kopardığınız alüminyum folyoları artı şeklini alacak şekilde mutfak tezgahı üzerine yerleştirin. Bir parça yağlı kağıt serin.
3. Ortadan ikiye ayırdığınız baş sarımsakları yağlı kağıdın orta kısmına yerleştirin.
4. Zeytinyağı, deniz tuzu ve kuru biberiye ekleyip kenar kısımlardan içe doğru gelecek şekilde kapatın.
5. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktığında kabuk kısımları içerisinde eriyip yumuşayan sarımsak püresini sıcak ekmek dilimleri üzerine sürüp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER