MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kolay Sarımsak Püresi Yapımı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

MigrosTV’nin nefis fikirleri ve püf noktalarıyla mutfakta işler çok keyifli. Lezzet dolu yemeklerinize ilham veren pratik yollar vermeye devam ediyoruz. Sırada vitamin dolu sarımsağın kolay püresi var. Sarımsak püresi yapmanın en kolay tarifi MigrosTV’de!

Kolay Sarımsak Püresi Yapımı
MALZEMELER
  • sarımsak

    4 baş
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • biberiye

    1 tatlı kaşığı kuru
  • deniz tuzu

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bütün sarımsakları keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

  • 2. Adım

    Geniş parçalar halinde kopardığınız alüminyum folyoları artı şeklini alacak şekilde mutfak tezgahı üzerine yerleştirin. Bir parça yağlı kağıt serin.

  • 3. Adım

    Ortadan ikiye ayırdığınız baş sarımsakları yağlı kağıdın orta kısmına yerleştirin.

  • 4. Adım

    Zeytinyağı, deniz tuzu ve kuru biberiye ekleyip kenar kısımlardan içe doğru gelecek şekilde kapatın.

  • 5. Adım

    Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktığında kabuk kısımları içerisinde eriyip yumuşayan sarımsak püresini sıcak ekmek dilimleri üzerine sürüp servis edin.