Köz Patlıcan Çorbası
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 9.331
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Her insanın sevdiği yiyeceklerin ayrı olması gibi her insanın damak tadına uygun olan pişirme yöntemleri de ayrıdır. Kimisi kızartmaya bayılır, kimisi ızgaraya, kimisi de közlemelere! Eğer siz de közleme lezzetlere bayılıyorsanız, şöyle ağzınıza attığınız lokmalarda hafif bir köz kokusu duymaya âşıksanız sıradaki tarifimiz tam size göre olabilir, karşınızda köz patlıcan çorbası!

Mevsimin en güzel tombul patlıcanlarını seçiyoruz ve fırının sıcak kucağına teslim ediyoruz. Diğer yandan unumuzu kavurup kimyon, muskat ve kremanın da eşsiz katkılarına közlediğimiz patlıcanları da ekleyerek harika bir lezzete imza atıyoruz. Özellikle et ya da tavuk yemeklerinin öncesine çok çok yakışacak köz patlıcan çorbası ile hemen tanışmak için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

 

YAPILIŞI:

1. İlk olarak patlıcanı çatal yardımı ile 5-6 yerinden delip, 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.
2. İsterseniz ocakta ateşin üzerinde pişirebilirsiniz. Közlenip pişen patlıcanı soğutup kabuklarını soyun ve inçe ince bıçak darbeleri ile püre haline getirin.
3. Bir tencerede tereyağ ve unu kavurun ardından suyu ekleyin kaynayana kadar karıştırın.
4. Patlıcanları ve baharatları ekleyin 10 dakika kadar daha kaynatın. 5- Ardından kremayı ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER