MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, içinizi ısıtacak bir çorba önerimiz var; kremalı karnabahar çorbası tarifi. Karnabahar, özellikle kadınlarda göğüs kanserine yakalanma riskini düşürüyor. Zengin içeriği ile karnabahar aynı zamanda sindirim problemlerine de iyi geliyor.

Konu çorbalardan açılmışken, size birkaç önerimiz daha olacak; balkabağı çorbası, nohutlu yoğurt çorbası ya da süzme mercimek çorbası.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    120 gram
  • un

    120 gram
  • tavuk suyu

    2.5 litre
  • karnabahar

    750 gram
  • krema

    200 ml
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Karnabaharı çorbaya koymak için hazırlayın.

  • 2. Adım

    Büyük bir tencerede tereyağı ile unu orta ateşte çok açık kahverengi oluncaya kadar pişirin ve tencerede soğutun. 2. Sıcak tavuk suyunu orta ateşe aldığınız tenceredeki un yağ karışımına yavaşça dökün ve karıştırın (pürüzsüz olmalı) 4. Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş karnabaharları tencereye ekleyin, kaynatın ve altını kısık ateşe ayarlayın; tuzunu, biberini koyun, karnabaharlar ( paramparça olmadan) yumuşayana kadar pişirin. 5. Blendır veya süzgeçten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın ve tencereye alıp tekrardan kaynatın, kremasını ekleyip karıştırın ve servis edin.

  • 4. Adım

    Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş karnabaharları tencereye ekleyin, kaynatın ve altını kısık ateşe ayarlayın; tuzunu, biberini koyun, karnabaharlar ( paramparça olmadan) yumuşayana kadar pişirin.