Kremalı Tavuk ile Mantarlı Lazanya Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 339
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Mantar Lazanya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kremalı tavuk ve mantar lazanyayı ayrı ayrı çok seviyor, menüde onların olduğunu öğrenince havalara uçuyoruz. Peki ya, bu lezzetler bir araya gelse nasıl olurdu? Lezzet patlaması olurdu elbette! İşte karşınızda o lezzet patlamasının tarifi!

Süt, tereyağı sayesinde oldukça besleyici, un sayesinde oldukça doyurucu tarif; bir de muskat rendesinden tutun da maydanozdan defne yaprağına kadar aromatik lezzetlere bürünüyor ve tadan herkesi büyülemeye hazırlanıyor!

Küp küp doğranan tavuklar ve soğanların peşinden gidip kremanın yumuşacık büyüsünden, kaşar peynirinin uzayan hikayesine ortak olacağınız, fırının kucaklayarak son dokunuşunu yaptığı bu nefis tarife tutkun olacaksınız.

Şimdiden uyaralım, lüks restoranların özenli tariflerinden olan bu yemeği sizin hazırladığınıza inanmayabilirler. Bu riski de göze aldıysanız geri kalan tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kremalı tavuk ve mantar lazanya tarifi, kremalı tavuk ve mantar lazanya nasıl yapılır, kremalı tavuk ve mantar lazanya yapılışı, kremalı tavuk ve mantar lazanya yapımı, ev yapımı kremalı mantar ve lazanya, kremalı mantar ve lazanya malzemeleri, kremalı mantar ve lazanya hazırlanışı, kremalı mantar ve lazanya püf noktaları ve daha birçok nefis tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Mantar Lazanya Yapımı:

1. Un ve tereyağ, un kokusu gidene kadar kavrulur; içerisine soğuk olan süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır.
2. Kıvam alan sosa tuz, karabiber, muskat rendesi ilave edilir ve 2-3 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
3. Bir soğana karanfil ile defne yaprağı saplanır ve beşamel sosun içerisine ilave edilir.
4. Bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
5. Başka bir tava içerisine yap konularak tavuklar pişirilir.
6. Ardından soğan ve sarımsak ilave edilir.
7. İnce ince doğranmış mantarlar ilave edilerek.
8. Kapağı kapatılır ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.
9. Krema maydanoz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır.
10. Bir fırın kabının içerisine ilk olarak beşamel sos dökülür ve yayılır.
11. En üzerine lazanya, sos, kaşar peyniri ve parmesan ilave edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarsan kadar 35-40 dakika pişirilir.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER