Krep Süzet Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,33/5 Toplam: 3 Oy
view 3.907
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Krep Süzet Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Halk arasında “akıtma” olarak da bilinen krep, kahvaltı ve özenle hazırlanan çay sofralarını süsleyen hoş bir lezzettir; ancak bu kez durumlar biraz farklı. Krep kelimesinin yanına bir de “süzet” eklenmiş ki tüm lezzet değişivermiş. Çoğunluğun tuzlu olarak bildiği lezzet, bu kez karşımıza güzel bir tatlı olarak çıkıyor. Aslına bakarsanız biraz da yanlışlık var bu işin içinde. Şöyle ki krep süzetin hakkında birkaç efsane dolanmakta. Onlardan biri de garson Henri Charpentier’in Cafe De Paris’teki misafirlerine servisleri hazırlarken kafasının biraz karışmış olması. H. Charpentier, krep soslarını hazırlarken yanlışlıkla şeker ve tereyağını yakıyor ve lezzeti misafirlerine öylece sunuyor. Misafirlerinden olan Galler prensi neyse ki bu lezzete bayılıyor. Bunun üzerine prens, ona eşlik eden Suzette’nin ismini kreplere verilmesini istiyor. O gün bugündür yanlışlıkla keşfedilen krep “Crepes Suzette” yani krep süzet ismini alıyor. Şimdilerde Fransızların ünlü krep tatlısı olarak bilinen lezzete tüm Fransız restoranlarında rastlamak mümkün. Bir gün Fransa’ya yolunuz düşerse tatmadan dönmeyin deriz, düşmezse de üzülmeye gerek yok. Videomuzu izleyin ve hemen kendi evinizde kendi ellerinizle hazırlamayı deneyin.

Yapımı oldukça pratik, malzemeleri oldukça insaflı olan krep süzeti denemek isteyeceğinize eminiz, şimdiden afiyet olsun!

Krep süzet nasıl yapılır, krep süzet tarifi, kolay krep süzet nasıl hazırlanır, evde krep süzet yapımı, Fransız tatlısı krep süzet tarifi, krep süzet hazırlanışı ve daha birçok pratik lezzet detaylı anlatımlarıyla MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin!

Krep Süzet Yapımı:

1. Bir karıştırma kabı içerisine şeker ve yumurta alınarak çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Ardından erimiş tereyağ süt ilave edilir. Son olarak un, tuz, şeker eklenerek kıvamlı bir karışım elde edilir.
2. Kullanılacak krep tavasını ısıtın ve tabanına bir miktar sıvı yağ döküp kağıt havlu ile fazla yağı aldırın.
3. Bir kepçe karışımdan dökün ve her iki tarafını da pişirin. Bu işleme krep karışımı bitene kadar devam edilir.
4. Daha sonra yine aynı tava içerisine pudra şekeri dökülür ve eritilir.
5. Tamamen eriyen şekere portakal suyu eklenir ve karıştırılır.
6. Sos kaynamaya başladığında tereyağ ilave edilir, ardından krepler tava içerisine konularak sosu çekmesi için ters düz edilir.
7. Servis tabağına alınarak arzuya göre tavada kalan sostan üzerine dökülebilir. Afiyet olsun...

EN ÇOK İZLENENLER