MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Krep Süzet Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Halk arasında “akıtma” olarak da bilinen krep, kahvaltı ve özenle hazırlanan çay sofralarını süsleyen hoş bir lezzettir; ancak bu kez durumlar biraz farklı. Krep kelimesinin yanına bir de “süzet” eklenmiş ki tüm lezzet değişivermiş. Çoğunluğun tuzlu olarak bildiği lezzet, bu kez karşımıza güzel bir tatlı olarak çıkıyor. Aslına bakarsanız biraz da yanlışlık var bu işin içinde. Şöyle ki krep süzetin hakkında birkaç efsane dolanmakta. Onlardan biri de garson Henri Charpentier’in Cafe De Paris’teki misafirlerine servisleri hazırlarken kafasının biraz karışmış olması. H. Charpentier, krep soslarını hazırlarken yanlışlıkla şeker ve tereyağını yakıyor ve lezzeti misafirlerine öylece sunuyor. Misafirlerinden olan Galler prensi neyse ki bu lezzete bayılıyor. Bunun üzerine prens, ona eşlik eden Suzette’nin ismini kreplere verilmesini istiyor. O gün bugündür yanlışlıkla keşfedilen krep “Crepes Suzette” yani krep süzet ismini alıyor. Şimdilerde Fransızların ünlü krep tatlısı olarak bilinen lezzete tüm Fransız restoranlarında rastlamak mümkün. Bir gün Fransa’ya yolunuz düşerse tatmadan dönmeyin deriz, düşmezse de üzülmeye gerek yok. Videomuzu izleyin ve hemen kendi evinizde kendi ellerinizle hazırlamayı deneyin.

Yapımı oldukça pratik, malzemeleri oldukça insaflı olan krep süzeti denemek isteyeceğinize eminiz, şimdiden afiyet olsun!

Krep süzet nasıl yapılır, krep süzet tarifi, kolay krep süzet nasıl hazırlanır, evde krep süzet yapımı, Fransız tatlısı krep süzet tarifi, krep süzet hazırlanışı ve daha birçok pratik lezzet detaylı anlatımlarıyla MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin!

Krep Süzet Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • un

    1 sb.
  • şeker

    1 yk.
  • tuz

    1/4 tk.
  • süt

    1,5 sb.
  • yumurta

    2
  • tereyağı

    3 yk.
  • pudra şekeri

    Sos İçin; 3 yk.
  • portakal suyu

    1 sb.
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir karıştırma kabı içerisine şeker ve yumurta alınarak çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Ardından erimiş tereyağ süt ilave edilir. Son olarak un, tuz, şeker eklenerek kıvamlı bir karışım elde edilir.

  • 2. Adım

    Kullanılacak krep tavasını ısıtın ve tabanına bir miktar sıvı yağ döküp kağıt havlu ile fazla yağı aldırın.

  • 3. Adım

    Bir kepçe karışımdan dökün ve her iki tarafını da pişirin. Bu işleme krep karışımı bitene kadar devam edilir.

  • 4. Adım

    Daha sonra yine aynı tava içerisine pudra şekeri dökülür ve eritilir.

  • 5. Adım

    Tamamen eriyen şekere portakal suyu eklenir ve karıştırılır.

  • 6. Adım

    Sos kaynamaya başladığında tereyağ ilave edilir, ardından krepler tava içerisine konularak sosu çekmesi için ters düz edilir.

  • 7. Adım

    Servis tabağına alınarak arzuya göre tavada kalan sostan üzerine dökülebilir. Afiyet olsun...