Hatay’ın künefesi, damaklarımızın neşesi! Kadayıf ve peynirin sıcacık davetine buyurmaz mısınız? Sıcacık şerbeti dökülürken üzerine, lezzet adeta her bir kadayıf teline ilmek ilmek işleniyor. Bir çatal alayım derken uzayan peyniri ile bir çatal daha hatta ikinci bir tabak daha isteyip duruyorsunuz heyecanla.
Türk mutfağının efsane tatlılarından olan künefe, özellikle de kebap türü yemeklerden sonra muhteşem bir final yaptırıyor damaklarımıza, midelerimize. Artık böyle bir menüden sonra alınan kalorileri yakabilmek için kilometrelerce koşmak mı gerekir, o konuyu sonra derinlemesine konuşalım. Şimdi gelin mutfağa doğru, harika bir künefeyi bu kez evimizde hazırlayalım! Şimdiden tatlı mı tatlı keyifli dakikalar dileriz, afiyet olsun!
Künefe nasıl yapılır, evde künefe yapımı, kolay künefe tarifi ve daha birçok yöresel tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.
Servis Önerisi:
- Yerleştirilen kadayıfların üzerine çok sıkı bir şekilde bastırılıp sıkıştırılmalı.
- Servisi için üzerine 1 top dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz.
- Künefe tamamen piştikten sonra, tava içerisinden almadan önce şerbetten bol miktarda döküp 2 dakika daha pişirerek çekmesini sağlamalısınız.