Künefe Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,67/5 Toplam: 3 Oy
view 6.612
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Künefe Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hatay’ın künefesi, damaklarımızın neşesi! Kadayıf ve peynirin sıcacık davetine buyurmaz mısınız? Sıcacık şerbeti dökülürken üzerine, lezzet adeta her bir kadayıf teline ilmek ilmek işleniyor. Bir çatal alayım derken uzayan peyniri ile bir çatal daha hatta ikinci bir tabak daha isteyip duruyorsunuz heyecanla.

Türk mutfağının efsane tatlılarından olan künefe, özellikle de kebap türü yemeklerden sonra muhteşem bir final yaptırıyor damaklarımıza, midelerimize. Artık böyle bir menüden sonra alınan kalorileri yakabilmek için kilometrelerce koşmak mı gerekir, o konuyu sonra derinlemesine konuşalım. Şimdi gelin mutfağa doğru, harika bir künefeyi bu kez evimizde hazırlayalım! Şimdiden tatlı mı tatlı keyifli dakikalar dileriz, afiyet olsun!

Künefe nasıl yapılır, evde künefe yapımı, kolay künefe tarifi ve daha birçok yöresel tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

  • Yerleştirilen kadayıfların üzerine çok sıkı bir şekilde bastırılıp sıkıştırılmalı.
  • Servisi için üzerine 1 top dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz.
  • Künefe tamamen piştikten sonra, tava içerisinden almadan önce şerbetten bol miktarda döküp 2 dakika daha pişirerek çekmesini sağlamalısınız.

Künefe Yapımı:

1. İlk olarak künefenin şerbeti için şeker ve su, tencere içine alınıp 15 dakika kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
2. Kullanacağınız tavanın önce tereyağı ve pekmez karışımıyla tabanını bulayın. Daha sonra kadayıfları erişmiş tereyağı ile rengi sarıya dönene kadar karıştırıp ikiye ayırın.
3. Ayırmış olduğunuz kadayıfların yarısını, tavaya her yeri kapatacak şekilde yerleştirip, elinizle üzerine bastırarak sıkıştırın.
4. Dilim dilim kesmiş olduğunuz peyniri kadayıfın üzerine yerleştirin ve kalan kadayıflar ile peynirlerin üzeri kapatılır. Yine el ile bastırıp kadayıfları sıkıştırın.
5. Künefeyi ocağa alıp, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve bir kapak ya da tabak yardımıyla ters çevirin. Diğer yüzeyini de kızarana kadar pişirin ve üzerine soğuk şerbet dökülüp sıcak bir halde servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER