Kuru Bamya Çorbası
1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
2,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.531
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bamya yemeğini her ne kadar sevse de artık bamyayı başka şekillerde tüketmenin zamanının geldiğini düşünenler, size harika bir önerimiz var!

Bamya mevsiminin gelmesini iple çeken, mevsimi geldiğinde de eline geçen her bamyayı tüketmeyip bir kısmını kış için stoklayanlar bu tarifimize bayılacak. Neden mi? Çünkü bu tarifin en önemli malzemesi, zamanında kurutulan nefis bamyalar!
Kuru bamyalar ile hazırlayacağınız bu tarif hem sizi soğuklardan koruyan nefis bir çorba oluyor hem bamyayı daha çok sevdiriyor hem de taze bamyaya olan hasretinizi biraz olsun dindiriyor.

Bu tarifte kurutulmuş bamyaları, hummalı bir çalışma ile hazırladığımız dana kuşbaşına kavuşturuyor; sonrasında lezzet, sağlık, enerji ve vitamin dolu çorbayı kaşıklamak için sabırsızlanıyoruz. Hadi siz de bu çorbayı denemek ve sofranıza bir farklılık katmak için daha fazla geç kalmayın. Detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Bir tencerenin içerisine az miktarda sıvı yağ ekleyin .
2. Etleri ilave edin 5 dk kadar kavurun ardından suyu dökün ve etler yumuşayana kadar kaynamaya bırakıp süzün ardından başka bir tencereye bamyaları ekleyin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.
3. Ardından limonu sıkın ve 5 dk kaynatıp süzün.
4. Bir tencerenin içerisine inçe inçe doğramış olduğunuz soğanları ekleyin ve kavurun soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
5. Etleri ekleyin hafif kavurun baharatlarını ve suyunu da ekleyip karıştırın ardından bamyaları da ekleyerek kaynatın bamyalar ve etler iyice piştikten sonra ocağın altını kapatıp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER