MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuru Kayısılı Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Geleneksel köfte tariflerinden vazgeçemeyenleri vazgeçiren nefis tarifler MigrosTV‘de! Sebzeli gondol köftesebzeli köfte, limonlu köfte ve daha pek çok leziz tarifle konuk olduğumuz sofralarınıza bu sefer farklı köfte tarifi ile misafir oluyoruz. Pratik köfte tarifi “kuru kayısılı köfte” şimdi MigrosTV’de!

Kuru Kayısılı Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 çorba kaşığı
  • kuru kayısı

    100 gram
  • kabuk tarçın

    1 adet
  • domates

    400 gram
  • soğan

    1 adet
  • dana kıyma

    350 gram
  • sarımsak

    1 diş
  • yumurta

    1 adet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • kekik

    1/2 çay kaşığı
  • kırmızı pulbiber

    /2 çay kaşığı
  • badem

    25 gram
  • kişniş

    1 avuç
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kasenin içerisine kıymayı, baharatları; kimyon, karabiber, pul biber, tuz, yumurtayı, dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun.

  • 2. Adım

    Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın.

  • 3. Adım

    Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin.

  • 4. Adım

    Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri, kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin.

  • 6. Adım

    Kızarmış köfteleri de ekleyin.

  • 7. Adım

    Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçını da atın) pişmeye bırakın.

  • 8. Adım

    Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin.