MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İftar Tatlısı; Kuru Meyveli Güllaç
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Daha önce taze meyve ile denediğimiz güllacı bu sefer kuru meyveli yapıyoruz. Hindistan cevizi ile tatlandırdığımız enfes tarif için buraya buyurun! Sofranızda hem pratik hem de lezzetli tatlı tariflerine yer vermek istiyorsanız, bu tarifimiz tam size göre.

İftar Tatlısı; Kuru Meyveli Güllaç
MALZEMELER
  • güllaç yaprağı

    8 adet
  • süt

    1 litre
  • kuru incir

    10 adet
  • kuru kayısı

    10 adet
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • pudra şekeri

    Yarım çay bardağı
  • kırık fındık

    1 su bardağı
  • hindistan cevizi

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencerenin içine sütü ve şekeri koyup sürekli karıştırarak pişirin.

  • 2. Adım

    Kaynadıktan sonra altını kapatın ve ılınması için bir kenara koyun.

  • 3. Adım

    Daha sonra tepsinin içine bir adet güllaç yaprağı bırakın ve üzerine bir kepçe ılımış sütten gezdirin.

  • 4. Adım

    Güllaç yapraklarının yarısını tepsiye koyunca üzerine doğradığınız kuru kayısıyı ve inciri  koyun ve üzerine kalan güllaç yapraklarını da ilave ederek diğer güllaç yapraklarında yapmış olduğunuz işlemi uygulayın.

  • 5. Adım

    Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.

  • 6. Adım

    En üstüne fındık ve Hindistan cevizini serpin ve buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilediğiniz gibi servis edin.