Kuru Meyveli Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,00/5 Toplam: 3 Oy
view 6.471
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Kuru Meyveli Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çay, kahve saatlerinin kadim dostu keki, kuru meyvelerle daha da lezzetlendirdik.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Kekin daha iyi kabarması için kabartma tozunu taze sıkılmış limon suyuyla köpürtün. Kuru meyve karışımını dibe çökmemesi için hafifçe unladıktan sonra ilave edin.

Kuru Meyveli Kek Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
2. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
3. Pürüzsüz bir kıvam alan harca süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
4. Elenmiş un, kabartma tozu, taze sıkılmış limon suyu ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
5. Kıvam alan kek harcına küçük parçalara ayırdığınız ceviz içi ve az miktarda unla harmanladığınız kuru meyveleri katıp spatula yardımıyla karıştırın.
6. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kuru meyveli harcı aktarıp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirip dinlenmeye bırakın. Sonrasında kek kalıbından çıkardığınız keki dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER