Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,44/5 Toplam: 9 Oy
view 26.219
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Kuru Meyveli Kurabiye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Meyvenin tazesi de, kurusu da her zaman leziz! Meyveden vazgeçemeyen gurmelerimiz için harika, kuru meyveli bir tarifimiz var. Kurabiyelerin ağızda dağılan lezzetine, bir de kuru meyveleri ekledik ve ortaya lezzet şöleni çıktı. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de. Kuru meyveli kurabiye tarifi ve daha fazla kurabiye, kek, tatlı tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.

Püf noktası:

Şekil verdiğiniz kurabiyelerin elinize yapışmaması için elinizi mısır nişastasına batırın.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Kuru incir ve dutları öncesinde de suda bekletebilir, fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanabilirsiniz.

Kuru Meyveli Kurabiye Yapımı:

1. Kuru incir ve dut kurularını küçük bir tencereye alın. Az miktarda su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.
2. Suyunu çeken kuru meyveleri bir kenara alıp tereyağı ve pekmezi ayrı bir yerde eritin.
3. Kısık ateşte pişirdiğiniz kuru meyveler, eritilmiş tereyağı ve pekmez karışımını blenderda çektirin.
4. Elenmiş pirinç unu, mısır nişastası, kabartma tozu ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırın.
5. Küçük parçalara böldüğünüz kurabiye harcını avuç içinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirip dinlendirdikten sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER