MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Meyvenin tazesi de, kurusu da her zaman leziz! Meyveden vazgeçemeyen gurmelerimiz için harika, kuru meyveli bir tarifimiz var. Kurabiyelerin ağızda dağılan lezzetine, bir de kuru meyveleri ekledik ve ortaya lezzet şöleni çıktı. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de. Kuru meyveli kurabiye tarifi ve daha fazla kurabiye, kek, tatlı tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.

Püf noktası:

Şekil verdiğiniz kurabiyelerin elinize yapışmaması için elinizi mısır nişastasına batırın.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Kuru incir ve dutları öncesinde de suda bekletebilir, fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanabilirsiniz.

Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
  • kuru incir

    100 gram
  • dut kurusu

    1 su bardağı
  • ceviz içi

    50 gram ince çekilmiş
  • tereyağı

    4 tatlı kaşığı
  • dut pekmezi

    2 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    1/2 su bardağı
  • pirinç unu

    1 su bardağı
  • kabartma tozu

    1/2 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru incir ve dut kurularını küçük bir tencereye alın. Az miktarda su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 2. Adım

    Suyunu çeken kuru meyveleri bir kenara alıp tereyağı ve pekmezi ayrı bir yerde eritin.

  • 3. Adım

    Kısık ateşte pişirdiğiniz kuru meyveler, eritilmiş tereyağı ve pekmez karışımını blenderda çektirin.

  • 4. Adım

    Elenmiş pirinç unu, mısır nişastası, kabartma tozu ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırın.

  • 5. Adım

    Küçük parçalara böldüğünüz kurabiye harcını avuç içinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirip dinlendirdikten sonra servis edin.