Kuşbaşı Güveç Tarifi
6.619 votes, average: 4,62 out of 56.619 votes, average: 4,62 out of 56.619 votes, average: 4,62 out of 56.619 votes, average: 4,62 out of 56.619 votes, average: 4,62 out of 5
4,62/5Toplam: 6.619 Oy
view 242B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kuşbaşı Güveç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Güveç yemeklerinin en lezzetlisi ile karşınızdayız; Kuşbaşı güveç tarifi. Ne de lezzetli olur güveçte pişen et! En iyi etimiz kekik ve karabiberle de bir güzel harmanlandı mı değmeyin lezzetine! Sizin için kuşbaşılı şahane bir tarif hazırladık güveçte. Lezzet duraklarımızın birinde mola vermek ve dumanı üstünde tarifimizi tatmak için şöyle buyurun!

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Kuşbaşı Güveç Yapımı:

1. Güveç içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak güveç iç yüzeyi, fırça ile bir güzel yağlayın.
2. Güveç tabanına sırası ile kuşbaşı et, patates, patlıcan ve soğan halkaları yayın.
3. Üzerine belirli aralıklarla sarımsak ve çarli biberler serpiştirin.
4. En üst kat olarak domates halkaları yayın ve üzerine sivri biberleri yerleştirin.
5. Ardından tuz, karabiber, kekik serperek, 1 su bardağı suyu malzemelerin üzerinde gezdirin.
6. Güvecimizi normal ısıda ocağımıza koyun ve güveç tenceresi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatın.
7. Ocak ısısını en düşük konuma getirerek 90 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER