Kuşbaşılı Kaşarlı Pide
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 5.362
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pide çeşitleri; Türk mutfağının en sevilen, büyük küçük herkes tarafından bayılarak tüketilen yemeklerindendir. Oldukça doyurucu ve leziz halleriyle lahmacunun ortasındadır, pizzaya göz kırpandır. Çay sofralarına da yakışır, leziz bir ayrana da çok iyi bir yoldaş olur. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi derken her damak zevkine uyum göstermeyi iyi bilir.
Sıradaki tarif kaşar peynirinin yakışmayacağı, içine katılıp da güzelleştiremeyeceği bir lezzet olmadığına inananlara, pideye bayılanlara geliyor. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kuşbaşılı pide tarifi, kuşbaşılı pide yapımı, kuşbaşılı pide hazırlanışı, kolay kuşbaşılı pide yapımı, evde kuşbaşılı pide hazırlanışı, pratik kuşbaşılı pide nasıl hazırlarım ve daha birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Yapımı:

1. Uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sonrasında etler konularak her yeri pişene kadar kavrulur. Ardından üzerine kapak kapatılır ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
2. Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ, biber, domates püresi ve baharatlar eklenerek lezzetlendirilir, 2 dakika daha kavrulup ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.
3. Hamuru için bir karıştırma kabı içerisine un, maya, şeker, tuz ve su karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
4. Hamurun üzeri streç ile kapatılarak mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletilir.
5. Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz daha büyük bezeler koparılır ve merdane yardımıyla açılır.
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup içerisine etler yerleştirilerek kenarları katlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.
7. Son olarak fırından çıkartılıp üzerilerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur ve 5 dakika daha fırınlanır. Sıcak bir şekilde servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER