MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuymak Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Karadeniz insanlarının soframıza kattığı zenginliklerden biri olan kuymak; mis gibi kokan mısır ununun, leziz tereyağının ve besleyici peynirin etkileyici buluşmasının mükemmel ürünüdür. Uzayan peyniri, akışkan kıvamı ile ilk kez tadanların bile daha ilk kaşıkta kalbini çalmayı başarabilecek etkileyiciliğe sahiptir.

Yakından tanımayanlar onu mıhlama ile kapışıyormuş gibi görse de ikisinin kulvarları aslında çok farklıdır. Mıhlamanın en önemli malzemesi peynir olurken kuymak, mısır ununu daha çok önemsemektedir. Birçok kişi kuymağı kahvaltıya yakıştırıyor olsa da o ana yemek olacak kadar doyuruculuğa sahiptir. Yani “Özel bir kahvaltı hazırlayayım da şu bin bir çeşit lezzetin yanına bir de kuymak kondurayım.” derseniz sadece kuymakla doyup diğerlerinin tadına hiç bakamadan zararlı çıkabilirsiniz, uyarmadı demeyin. Neyse, en iyisi lafı daha fazla uzatmayalım ve tarif kısmına geçelim de doyurucu olup olmadığına siz karar verin. Karadeniz sofrasını evinizin mutfağına getirmek için tüm detaylar videomuzda!

Kuymak nasıl yapılır, kuymak tarifi, kuymak nasıl hazırlarım, kuymak hazırlanışı, evde kuymak yapımı, kolay kuymak yapımı ve daha birçok yöresel lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktası ;

  • Tuz miktarını kullandığınız peynirin tuz oranına göre ayarlamalısınız.
  • Kuymak için teflon veya bakır tava kullanılmalı ve önceden ısıtılmalı.
Kuymak Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yk.
  • mısır unu

    2.5 yk.
  • su

    1 sb.
  • kolot peyniri

    100 gr.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Teflon bir tavaya tereyağ koyup eritin. Ardından mısır ununu ilave edip toparlanana kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Mısır ununun rengi hafif döndükten sonra 1 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın.

  • 3. Adım

    Kısık ateşte suyunu çekip yağını bırakana kadar kavurun ve son olarak peynirleri ekleyip eriyene kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Peynirler tamamen eridikten ve yağı yüzeye çıkmaya başladıktan hemen sonra altını kapatıp sıcak bir şekilde servis edin.