Kuzu Etli Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,11/5 Toplam: 6.671 Oy
view 44.009
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kuzu Etli Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pilav tariflerimize bir yenisini daha ekliyoruz. “Pilav nasıl yapılır?” sorusunun en güzel cevabını veriyoruz. Tam kıvamında olma garantili pilavınızı bir de kuzu etli denemeye ne dersiniz? Sivri biber, domates ve maydanozla tadına tat katılan pilavı, kuzu eti ile tamamladığımız bu nefis tarifimizi kaçırmayın! Kuzu etli pilav tarifi hemen şimdi MigrosTV’de.

Kuzu Etli Pilav Yapımı:

1. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
2. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
3. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın.
4. Maydanozu temizleyip yapraklarını ayırın.
5. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun.
6. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
7. Domates ve sivribiberi ilave edin.
8. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
9. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin ve karıştırın.
10.  Pirinci yıkayıp süzün.
11. Yarım çay bardağı sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun.
12. Tuz serpip 3 bardak su ilave edin.
13. Kısık ateşte pilavı pişirin.
14. Pilavın yarısından azını yuvarlak ve derin cam kalıba alın, yayıp içerisine eti ilave edin.
15. Üzerine tekrar bir kat pilav yayıp üzerini kapatın ve servis tabağına ters çevirip alın ve maydanozla süsleyip servis yapın.
.
. igrosTV’de daha pek çok leziz pilav tarifimiz var; perde pilavı, salçalı bulgur pilavı, taze fasulyeli bulgur pilavı.
.
100. lıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER