Kuzu Gerdan Çorbası Tarifi
1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
2,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.779
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kuzu Gerdan Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuzu gerdan, soğan, defne yaprağı, kekik, biberiye, karabiber… Her bir malzemesinde şifa gizli olan nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz?

Besleyici, hastaya sağlık, güçlüye güç katacak, içinizi ısıtacak kuzu gerdan çorbasına merhaba deyin! Yapımı biraz zahmetli olsa da tadımı ile tüm zahmeti unutturan kuzu gerdan çorbasına yediden yetmişe herkesin bayılacağından eminiz. Siz de bu fikre sahipseniz hemen bu akşam ona sofranızda geniş bir kâse ayırın deriz; çünkü o sizi lezzetiyle memnun etmeye çoktan hazır.

Bu nefis tarifte tereyağında kavrulan un, et suyu ile buluşuyor. Sonrasında lezzet hikâyesinin kahramanlarına havuç ve patatesin eşsiz uyumu ekleniyor. Özellikle bebek ve gelişim çağındaki çocuklar için oldukça faydalı olan kuzu gerdan çorbasının yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu gerdan çorbası tarifi, kuzu gerdan çorbası yapılışı, kuzu gerdan çorbası yapımı, kuzu gerdan çorbası hazırlanışı, kuzu gerdan çorbası nasıl yapılır, kuzu gerdan çorbası nasıl hazırlanır, kuzu gerdan çorbası malzemeleri, ev yapımı kuzu gerdan çorbası ve daha birçok nefis tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Kuzu Gerdan Çorbası Yapımı:

1. Kuzu gerdan bir tencerenin içerisine alınır, soğan soyulur ve tencereye alınıp 3 litre kadar su konulur.
2. Ardından diğer tüm malzemeler ilave edilir yaklaşık 3-4 saat iyice kaynatılır.
3. İyice pişmiş olduğundan emin olmak için etin dağılıp dağılmadığını kontrol edin.
4. Süzüp bir kenara alın ve soğuması için bekleyin; bu sırada havuç, patates ve soğanları minik küpler halinde doğrayın.
5. Un ve tereyağını bir tencere alıp kavurun, ardından soğanları ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
6. 250-300 ml soğuk su katıp koyulaşana kadar iyice karıştırın, ardından süzmüş olduğunuz et suyunu ilave edi,n doğranmış olan havuç ve patatesleri de ilave edip kaynatın.
7. Hafif yumuşamaya başlayan havuç ve patateslere kesilmiş olan kuzu gerdan ilave edin ve tüm malzemeler pişene kadar kaynatın.
8. Terbiyesi için olan malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde iyice çırpın hazırladığınız çorba karışımından birer kepçe alıp bu karışıma yavaşça yedirin ve çorba ile ısısı aynı olana dek eklemeye devam edin.
9. Isıları eşitlenince hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edin ve ocaktan alıp karıştırın. Su eklenmesi gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. 3-5 dakika dinlendikten sonra servis edin

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER