Kuzu Sac Kavurma Tarifi
6.735 votes, average: 4,05 out of 56.735 votes, average: 4,05 out of 56.735 votes, average: 4,05 out of 56.735 votes, average: 4,05 out of 56.735 votes, average: 4,05 out of 5
4,05/5Toplam: 6.735 Oy
view 51.005
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kuzu Sac Kavurma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk mutfağının geleneksel yemekleri ve Osmanlı’dan günümüze nefis lezzetler MigrosTV’de. En sevilen ve artık gelenekselleşen lezzetlerden biri, iyi etin en güzel halidir kuzu saç kavurma. Kavurmanın dayanılmaz lezzeti domates, soğan, sivri biber ve enfes baharatlarla harmanlanıyor ve ortaya tadına doyulmaz kolay bir et tarifi çıkıyor. Kuzu saç kavurmanızın yanında enfes pilav tarifleri de sizi MigrosTV’de bekliyor. Tam kıvamında bir pirinç pilavına ne dersiniz?

Kuzu Sac Kavurma Yapımı:

1. Sac tava veya yayvan tencereyi,yüksek ateşte ocağa alın ve kızdırın.
2. Kuzu sac kavurmalık etleri tavaya alarak suyu çekilene kadar karıştırarak kavurun.
3. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp, biberleri ince ince doğrayın.
4. Suyu çekilen etlere sıvı yağ ilave ederek kavurmaya devam edin.
5. Yavaş yavaş kızarmaya başlayan etlere arpacık soğanları ve biberleri ekleyin.
6. Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra son olarak domatesleri ilave edin.
7. Domatesler hafif suyunu çekince tuz ve baharatları ekleyin.
8. Sacda pişiriyorsanız üzerini kapatıp 5-6 dakika, yayvan tencere kullanıyorsanız da üzerini kapatıp 10 dakika daha pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER