Kuzu Tandır ve Yılbaşı Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 4 Oy
view 3.240
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kuzu Tandır ve Yılbaşı Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lezzetin uzmanı Uzman Kasap lezzetleri Migros’ta!

Pişirme önerisi:

Düdüklü tencerede pişirdiğiniz eti arzuya göre 10 dakika kadar fırınlayarak da servis edebilir, kızarmış bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tandırlık eti sote sebzeler eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kuzu Tandır ve Yılbaşı Pilavı Yapımı:

1. Uzman Kasap soslu tandırlık kuzu etini paketinden çıkarttıktan sonra düdüklü tencereye alın.
2. Paketinde kalan sosu üzerine gezdirip yarım su bardağı su ekleyin.
3. Düdüklü tencerenizin modeli ve kullanım şekline göre 45-60 dakika aralığında, orta ateşte pişirin.
4. Kızarmış bir görüntü elde etmek için ısıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız eti, önceden ısıtılmış 240 derece fırında, 10 dakika kadar pişirin.
5. Pilavı için; tereyağı ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
6. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri katıp kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
7. Kavrulan pirinçlere kestane ve kuş üzümlerini ekleyip karıştırın. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız pilavı demlenmesi için bekletin.
8. Fırından çıkardığınız eti tel tel ayırdıktan sonra bademli pilav, ayıklanmış nar taneleri, doğranmış frenk soğanı ve biberiye eşliğinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER