Lahana Kavurması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1,67/5 Toplam: 3 Oy
view 14.335
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Lahana Kavurması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış mevsiminin taze lezzetlerinden lahana ile yapılan pek çok nefis tariften biri; lahana kavurması. Çorba ile lezzet dolu bir başlangıç yaptıktan sonra yanında yoğurt veya salatayla servis edeceğiniz lahana kavurması, hem sağlıklı, hem pratik.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre 1/2 su bardağı kadar sıcak su ekleyebilir, pişirme işlemine kısık ateşte devam edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Lahana Kavurması Yapımı:

1. Sert kök kısmını aldığınız lahanayı ince ince doğrayın.
2. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz lahanaları ayrı bir kenarda bekletin.
3. Ayçiçek yağını kısık ateşte kızdırın. Biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
4. Doğranmış lahanaları ekleyip aralarda karıştırarak kavurma işlemini sürdürün.
5. Kendi suyunu salıp pişmeye devam eden lahanalara duruladığınız pirinçleri katıp pişirme işlemini sürdürün.
6. Pirinçler açıldığında ocaktan aldığınız lahana kavurmasını arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER