Turşu kurma konusunda oldukça iddialı bir milletiz. Binlerce turşu çeşidimiz mevcut. Erikten de turşu kurabiliriz, hamsiden de sarımsaktan da! Ama büyük bir çoğunluğumuz için turşular 2’ye ayrılır: Lahana ve salatalık turşusu. Belli başlı olanları, en tanınanları bunlar olduğundandır belki de. Hele ki lahana turşusu, karışık kuru yemiş tabağında ayıklanan kaju gibidir. Karışık turşu tabağında ayıklanır da yenir, geriye sadece diğerleri kalır.
Sıradaki tarif; lahana turşusunu çok sevenlere, “lahana turşusu ve diğerleri” şeklinde ayrım yapanlara geliyor. Lezzeti ile ağız sulandıracak, kütür kütür olmasıyla uzaktakilere davetiye çıkaracak bir lahana turşusu yapabilmek için detaylar videomuzda.
Lahana turşusu nasıl yapılır, lahana turşusu nasıl kurulur, nefis lahana turşusu yapımı ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası ;
- Turşu yapımı için kullanacağınız malzemeler çoğunlukla sizin tercihinize göre değişir. Bu yüzden lezzetlendirecek farklı malzemeler kullanabilirsiniz. ( Tane karabiber, defne yaprağı vb. )
- Kavanozun dibine nohut konulması fermantasyonun hızlandırılıp turşunuzun daha çabuk olmasına sebep olacaktır.