MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lahana Turşusu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME150'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Turşu kurma konusunda oldukça iddialı bir milletiz. Binlerce turşu çeşidimiz mevcut. Erikten de turşu kurabiliriz, hamsiden de sarımsaktan da! Ama büyük bir çoğunluğumuz için turşular 2’ye ayrılır: Lahana ve salatalık turşusu. Belli başlı olanları, en tanınanları bunlar olduğundandır belki de. Hele ki lahana turşusu, karışık kuru yemiş tabağında ayıklanan kaju gibidir. Karışık turşu tabağında ayıklanır da yenir, geriye sadece diğerleri kalır.

Sıradaki tarif; lahana turşusunu çok sevenlere, “lahana turşusu ve diğerleri” şeklinde ayrım yapanlara geliyor. Lezzeti ile ağız sulandıracak, kütür kütür olmasıyla uzaktakilere davetiye çıkaracak bir lahana turşusu yapabilmek için detaylar videomuzda.

Lahana turşusu nasıl yapılır, lahana turşusu nasıl kurulur, nefis lahana turşusu yapımı ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

 Püf Noktası ;

  • Turşu yapımı için kullanacağınız malzemeler çoğunlukla sizin tercihinize göre değişir. Bu yüzden lezzetlendirecek farklı malzemeler kullanabilirsiniz. ( Tane karabiber, defne yaprağı vb. )
  • Kavanozun dibine nohut konulması fermantasyonun hızlandırılıp turşunuzun daha çabuk olmasına sebep olacaktır.
Lahana Turşusu Tarifi
MALZEMELER
  • beyaz lahana

    300 gr.
  • havuç

    1
  • sarımsak

    7 diş
  • biber

    2
  • maydanoz

    Yarım demet
  • sirke

    1 sb.
  • içme suyu

    2 sb.
  • kaya tuzu

    2 çk.
  • nohut

    6-7 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Dilediğiniz boyutta kestiğiniz lahanaları bir kap içerisine alıp sirke, sarımsak ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar ovun.

  • 2. Adım

    Kullanacağınız cam kavanozun dibine nohutları ve boşluk kalmayacak şekilde lahana yaprakları, biberler, havuçlar ve maydanozu yerleştirerek bu işleme devam edin.

  • 3. Adım

    Ürünlerin yerleştirmesinin ardından kapta kalan sirke ve tuzu karıştırıp, turşu için kullanacağınız kavanozu ağzına kadar doldurun.

  • 4. Adım

    Eğer gerekirse biraz daha içme suyu ilave edebilirsiniz. Ardından kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve güneş ışığı görmeyen bir alanda 10 gün boyunda bekletip tüketime hazır hale getirin.