MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Larissa ile Lezzet Dolu Anadolu: Dane-i Kıymalı Pilav
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Larissa Gacemer ile Lezzet Dolu Anadolu 8. bölümüyle MigrosTV’de! Yöresel tarifler, pratik öneriler, keyifli bir sohbet ve ünlü konukların yer alacağı program her Perşembe saat 11:00‘de MigrosTV.com ve MigrosTV Youtube kanalında olacak. Larissa Gacemer bu bölümde İyi Gelecek Elçileri’nden Serpil Tanyaş’ı ağırlıyor. Konuğumuz lezzetli ve saray mutfaklarına yakışır  “Dane-i Kıymalı Pilav” yapıyor. Lezzetli tarifler, kolay öneriler, Larissa Gacemer’in konuğuyla keyifli sohbeti için bizi takip etmeye devam edin.

Larissa ile Lezzet Dolu Anadolu: Dane-i Kıymalı Pilav
MALZEMELER
  • pirinç

    2 sb.
  • kıyma

    100 gr.
  • kuru dut

    100 gr.
  • fıstık

    2 yk.
  • tereyağı

    3 yk.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • kişniş

    1 çk.
  • yenibahar

    1 tk.
  • et suyu

    3 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pilav için 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Diğer tencerede de kıymayı kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın.

  • 2. Adım

    Yıkanmış pirinci tereyağına ekleyip kavurduktan sonra su ekleyin ve pişmeye bırakın.

  • 3. Adım

    Sıcak suda bekletilmiş kuru dut ve baharatları kıymanın içine ekleyin. Daha sonra kıymalı harcınız ve pilavı büyük bir tabakta birleştirin. Afiyet olsun.