Limon Soslu Dil Balığı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,67/5 Toplam: 3 Oy
view 4.210
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Limon Soslu Dil Balığı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Balık tariflerimize farklı ve çok lezzetli bir öneri daha ekliyoruz. Kolayca hazırlayabileceğiniz tarif önerimiz, klasik balık tariflerinden sıkılanlara harika bir alternatif. Haftada iki gün balık sağlığınıza iyi gelecek!

Püf noktası:

Fileto dil balıklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldıktan sonra kullanın. 

Tereyağının yanmaması için zeytinyağı ile birlikte kullanın.

Limon Soslu Dil Balığı Yapımı:

1. Kılçık ve deri kısımlarından ayırdığınız dil balıklarının filetosunu çıkartın.
2. Limon kabuklarını ince uzun şeritler halinde kesin, ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın.
3. Frenk soğanlarını incecik kıyın. Dil balığı filetolarını tuz ve karabiberle çeşnilendirin.
4. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Fileto dil balıklarını arkalı önlü ters çevirip 1 dakika kadar kızartın.
5. Kızarttığınız balıkları geniş bir servis tabağına alın. Kızartma tavasına tereyağı, limon kabukları, krema, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyip kısık ateşte çektirin.
6. Koyulaşan sosa kızarttığınız dil balıklarını ekleyip ters yüz edin. Son olarak doğranmış frenk soğanı eklediğiniz balıkları sos ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER