MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Limon Soslu Dil Balığı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Balık tariflerimize farklı ve çok lezzetli bir öneri daha ekliyoruz. Kolayca hazırlayabileceğiniz tarif önerimiz, klasik balık tariflerinden sıkılanlara harika bir alternatif. Haftada iki gün balık sağlığınıza iyi gelecek!

Püf noktası:

Fileto dil balıklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldıktan sonra kullanın. 

Tereyağının yanmaması için zeytinyağı ile birlikte kullanın.

Limon Soslu Dil Balığı Tarifi
MALZEMELER
  • -dil balığı- filetosu

    600 gram
  • limon

    1 adet orta boy
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • krema

    100 ml.
  • frenk soğanı

    4 dal
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kılçık ve deri kısımlarından ayırdığınız dil balıklarının filetosunu çıkartın.

  • 2. Adım

    Limon kabuklarını ince uzun şeritler halinde kesin, ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın.

  • 3. Adım

    Frenk soğanlarını incecik kıyın. Dil balığı filetolarını tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Fileto dil balıklarını arkalı önlü ters çevirip 1 dakika kadar kızartın.

  • 5. Adım

    Kızarttığınız balıkları geniş bir servis tabağına alın. Kızartma tavasına tereyağı, limon kabukları, krema, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyip kısık ateşte çektirin.

  • 6. Adım

    Koyulaşan sosa kızarttığınız dil balıklarını ekleyip ters yüz edin. Son olarak doğranmış frenk soğanı eklediğiniz balıkları sos ilavesiyle sıcak olarak servis edin.