Limonlu Dondurma Tarifi
6.802 votes, average: 4,87 out of 56.802 votes, average: 4,87 out of 56.802 votes, average: 4,87 out of 56.802 votes, average: 4,87 out of 56.802 votes, average: 4,87 out of 5
4,87/5Toplam: 6.802 Oy
view 71.359
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Limonlu Dondurma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Limonlu Dondurma Tarifi yaz aylarınızı serinletir. Bu lezzetli tarife büyük küçük evinizdeki herkes bayılacak!

Limonlu Dondurma Yapımı:

1. Salep, nişasta ve 2 kaşık toz şekeri karıştırın.
2. Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin.
3. Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın.
4. Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin.
5. Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin.
6. Sütü kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın.
7. Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın.
8. Soğumaya yüz tutmuş olan dondurmaya limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave ederek tekrar karıştırın. 9. Ağzını kapatın ve buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın.
10. Dondurucudaki dondurmayı 1-2 saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın.
11. Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir servis kaşığıyla döverek çırpmaya devam edin.
12. Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin.
13. Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.

EN ÇOK İZLENENLER